Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Mariuta-szikla - Csáklya-hasadék
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Why not look here Distinctive home office decoration Global Total Office Chairs Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Mariuta-szikla - Csáklya-hasadék - Fehér megye 

Mariuta-szikla - Csáklya-hasadék, Rejtekhely - Fehér
RH1351

A Csáklyakő mögött eredő Csáklya pataka mentén két hasadék is képződött, amelyek közül a leglátványosabb a Csáklya-hasadék. A patak itt valósággal kettéfűrészelte az olisztolitot és egy alig 1-2 m széles hasadékot hozott létre, lépcsőzetes vizesésekkel. A sima sziklafalak közé ékelt résen nem lehet keresztülmenni. Az itt található hatalmas kőüstöket, a bennük kavargó vizzel, Római fürdőnek nevezik a helyiek.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Mariuta-szikla - Csáklya-hasadék" | Belépés/Regisztráció | 1 bejegyzés | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Több mint tíz éve a helyén
Dátum: 2018.10.19. 12:30
 
Az elmúlt hétvégén a Torockói-hegységben túráztam, többek között a Csáklya-szorosban is. Miután kikapaszkodtam a Ticuiata-szikla kilátópontjára, ahol egy geodobozt is rejtettem, ellenőriztem a Csáklya-hasadék rejtését is.

Nagy meglepetésemre, bár álcázatlanul hevert a rejteknek otthont adó sziklakatlanban, a helyén volt. Tíz éve, rendületlenül. A helyére tettem, álcáztam kövekkel, majd elindultam egyet filmezni a Római fürdőben.

 
Rejtekhely-fotók
Csáklya-hasadék
Csáklya-hasadék 1. Csáklya-hasadékKözeli rejtekhelyek
Ticuiata-szikla
0.12 km, 17 m szk.
Borosbenedek
4.59 km, -238 m szk.
Csaklya ko
5.43 km, 646 m szk.
Kecskeko vara
6.8 km, 530 m szk.
Sziv tisztas panorama
7.2 km, 111 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.12 másodperc