Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus erődtemplom - Fenyőfalva

Evangélikus erődtemplom - Fenyőfalva


1311-ben Feneufalua néven említik a források. 1332-ben Gerudis vallis, 1335-ben Insula Gerhardi, 1395-ben Fenyefalwa, 1468-ban Gerandsau, 1506-ban Gerezaw formában fordul elő. Szt. Gellértről kapta latin nevét.

1311-ben plébániatemploma van, plébánosa Mátyás, akit Károly Róbert a székeskáptalannak ajánl, hogy nevezzék ki kanonoknak, lévén az ő hűséges káplánja. 1332–1335-ben a pápai tizedjegyzék szerint Jakab plébános 3 sektint fizet régi banálisban. Mivel a szakemberek az első települések közé sorolják, bizonyos, hogy már egy évszázaddal...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Temető kapu
Temető kapu
A templom - 2
A templom - 2
Néznek
Néznek
A templom - 3
A templom - 3

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom Fenyőfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Felek templom
 • Brukenthal palota Felek
 • Oltszakadat
 • Hermany
 • Talmacs vara

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Ide nem sikerült bejutnunk

  Hiába kerülgettük a várfalat, sehol nem találtunk egy elérhetőséget kifüggesztve...
 • Talán majd máskor

  A gps 2 m-t mutat, a gyanús üreg üres...
 • Zárva volt a temlom

  De mivel a rejtek kívül van, nem volt semmiféle akadály megkapni az üvegecskét...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc