Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sugó-szoros

Sugó-szoros


A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye. Békásszoros falu felső felében, a Sutu-szer nevű falurészben található. A Sugó-patak itt a Glod-kő mészkő küszöbét vágta át és egy közel 350 méteres impozáns, kanyarszerű szurdokvölgyet alakított ki. A hetvenes években a Sugó-szorost és a Munticsel hegy gerincét 90 hektáron védetté nyilvánították, tekintellel különleges földtani és biológiai értékeire.

Elhelyezkedése és keletkezése hasonló a Békás-szoros többi szorosához, mint például a Lapos-, a Kupás-, illetve a Kis-Békás szorosa. A Sugó-patak a keskeny, helyenként csupán néhány méter széles szorosban rohan le, meredek zuhatagokat és látványos kőüstöket hozva létre. Nagyon száraz, meleg időben végigmehetünk a látványos szoroson....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Sugó-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Astragalus vasalt maszout
Sugo-ko kilatopont
Mosogep Bekasszoros
Szurdok ko

Hozzászólások
Pixel
Sugó-szoros...
Re: Sugó-szoros...
Re: Sugó-szoros...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc