Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Veres-kő sziklái

Veres-kő sziklái


A Veres-kő sziklacsoport az Apostolok szikláitól 4 km távolságra délnyugati irányba 1670 m  magasságban szintén a gerinc közelében helyezkedik el.

A Veres-kő sziklavilágának bizarr, természet alkotta sziklaszobrai úgy geológiai, mint történelmi szempontból érdekes. Itt találkozott 1918-ig a történelmi Erdély, Bukovina és Moldva határa is. Ma közigazgatásilag Suceava megyéhez tartozik. A Tamó-tető, illetve a Tamó-nyereg felől az első és a legjelentősebb sziklaalakulata a...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kilátás
Kilátás
A tű
A tű

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Veres-kő sziklái rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Tamo sziklavara
 • Megalitok pantheonja
 • 12 Apostol sziklai
 • Lukacs sziklai
 • Zsedan-volgyi kogomba

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Por a geodobozon

  A 12 Apostol sziklacsoportjai után a Veres-kő szikláit kerestük fel...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc