Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Római-katolikus kápolna - Delne

Római-katolikus kápolna - Delne


Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma. A XV. században épült poligon záródású gótikus szentéllyel, csúcsíves diadalívvel és ablakokkal. A XVIII–XIX. század fordulóján bővítik és átalakítják, ablakait lekerekítve.

Csíkdelne mindvégig katolikus. A XVIII. században katolikus plébánia és a század elején is az. (Forrás: Léstyán Ferenc - Megszentelt kövek)...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Legyetek irgalmasok, mint az Atya!
Legyetek irgalmasok, mint az Atya!
Van biztonságos játszótér is?
Van biztonságos játszótér is?
Bálint Lajos szobra
Bálint Lajos szobra
A temetőkertből nézve
A temetőkertből nézve
Bejárat az emlékmű két oldalán
Bejárat az emlékmű két oldalán
Templom
Templom
A kápolna
A kápolna
Emlékmű
Emlékmű

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Római-katolikus kápolna Delne rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szent Janos templom Csikdelne
 • Katolikus templom Csikpalfalva
 • Kobanya Csikdelne
 • Szent Jozsef kapolna Csikborzsova
 • Katolikus templom Csikborzsova

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A falu szélén

  A kápolna megvan, de a rejteket sehol sem találtam...
 • Nagy volt a forgalom

  Epp akkor érkezett egy autóbusz, csodálkozhattak a leszállók, vajon mi okból bámuljuk annyira a keresztet...
 • Hol vagytok székelyek?

  Pontosabban, hol vagytok helyi kincskeresők, rejtők? Ide jutottunk, hogy saját lakhelyünk környezetében moldvai kincskereső (barátaink) kell geodobozt rejtsenek, és bemutassák számunkra saját értékeinket? Na, de nem olyan nagy baj ez, jó hogy valaki rejt is, és még mindig bőven van mit keresni :-)A geodoboz ki volt mozdulva a rejtekből, de vissza lett helyezve...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc