Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ördög-tó - Szentegyháza

Ördög-tó - Szentegyháza


Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel található, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található. Mára teljesen felvette az éger és nyírfa, meg a sűrű nádas, ami gyakorlatilag megközelíthetetlenné teszi a belsejét, jó rejtekhelyet biztosítva a vízi- meg egyéb madaraknak, melyeknek hangja folyamatosan hallszik, amint a tó mellett elhaladunk.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Ördög-tó - 1
Ördög-tó - 1
Ördög-tó - 2
Ördög-tó - 2
Civilizáció
Civilizáció
Húsvéti fa az Ördög-tónál
Húsvéti fa az Ördög-tónál
Korlát
Korlát
Ördögöcske
Ördögöcske
Ez nem a mi játékunk
Ez nem a mi játékunk

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ördög-tó Szentegyháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Vashamor Szentkeresztbanya
 • Angyaljaras Szentegyhazan
 • Moly-to Szentegyhaza
 • Homorodfurdo
 • Romai ortorony Homorodfurdo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Az Ördög-tó ördögöcskéje

  Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc