Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kálváriadomb - Billéd

Kálváriadomb - Billéd


A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb. Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára. A Temesközben közel 200 népvándorlás korabeli halmot azonosítottak a régészek, Billéd közvetlen közelében hatot – ezek közül a Kálváriadomb a legnagyobb.

Magassága 8 m, átmérője 50 m. Lonovics József csanádi püspök 1837-es évi jelentése az első írásos emlék, mely keresztállítást említ a halom tetején. A ma is látható stációkat, illetve a központi keresztet 1869 – 1872 között építették égetett téglából.

A község katolikusainak nagypénteki zarándokhelye...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Kálváriadomb Billéd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc