Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szent Mihály-templom - Lemhény

Szent Mihály-templom - Lemhény


A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll. A középkori templom összeomlott és 1510-ben újat kellett építeni helyette, 1777-ben barokk stílusban átépítették, védőfalai 17. századiak 2 bástyával és egy kaputoronnyal, amely harangtorony is egyben.

Lemhény

1332-ben Lehman, Lehmen néven jelentkezik az okiratokban. Az 1567-es regestrum Vencze néven jegyzi, 61 kapuval. 1616-ban Lemhény a neve. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Beke a pápai tizedjegyzék szerint 19 régi banálist fizet, 1333-ban ugyancsak Beke, a Szent Mihály-templom papja, 3 régi banálist,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Szent Mihály-templom Lemhény rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Hodtanya a halastoban Lemheny
Krisztus labnyoma Avas teto
SZNM 2 Lemheny
Csomortan

Hozzászólások
Pixel
Csalán gyüjtés.......
Vártemplom...
Lépcsőn a holtakhoz...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc