Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Csokas vara
Foldvar
Borviz Utja furdo Elopatak
Diakemlekmu Barcafoldvar

Hozzászólások


Református templom - Árapatak

Református templom - Árapatak


Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu. Többségében romák lakják.

1332-ben Arupotok, 1407-ben Arwapatak, 1359-ben Arapataka néven jelentkezik az okiratokban. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Márton a pápai tizedjegyzék szerint 8 régi banálist fizet, 1334-ben 2 banálist és 3 obulust. A XV. században épült gótikus stílusú templom ma is áll. Falfestményeinek egy részét megőrizte. A reneszánsz kor is hagyott benne néhány emléket.

Orbán Balázs a templom építésének idejét 1665-re teszi, de ez a dátum csak újítását jelezheti, hiszen a szószék mögé befalazott sírkő is régebbi: 1602-ből való, Geréb Benedek emlékét őrzi. A XVIII. században a templomot és várfalát újjáépítik. Középkori tiszta katolikus lakossága a reformáció évtizedeiben református lesz, a templommal...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom - Árapatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc