Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Nagybacon

Református templom - Nagybacon


Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon. A nagybaconi református templomot is érdemes közelebbről megnézni.

1334-ben Rachanbachan, 1567-ben pedig Nagij Bachon néven jelentkezik az oklevelekben. 1334-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Péter a pápai tizedjegyzék szerint 1 veröczeit és 2 sasos dénárt fizet. A templom eredetileg 1141-ben épült, amint azt a Magyar református templomok c. munka közli. Gyámíves kapuján az 1508-as évszám olvasható,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templomkert
Templomkert
Református templom
Református templom
Kopjafák
Kopjafák
Templomtorony
Templomtorony
Ajtó
Ajtó
Régi feliratok
Régi feliratok

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Nagybacon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kisbaconi regi temeto
 • Reformatus templom Kisbacon
 • Benedek Elek szobra
 • Benedek Elek sirja
 • Vizimalom Kisbacon

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kopjafák

  ...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc