Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Bibarcfalva

Református templom - Bibarcfalva


Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. 1332-ben Villa Biborch, 1567-ben Bijbarckfalva néven jelentkezik az okiratokban. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Balázs ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 16 régi banálist fizet, 1333-ban 1 régi banálist és 6 veröczeit,1334-ben 5 dénárt.

Megmaradt stílusjegyei alapján a román–gótikus átmeneti stílus korában épülhetett, egyenes záródású apszissal. Később nagyon átformálták. Eredeti formáiból megmaradt köríves oldalkapuja és három falrésze. Az eredeti román kori apszist poligon záródású apszis váltotta fel. 1897-ben egészen átalakították, de továbbra is megőrizték...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Freskó 1
Freskó 1
Szent László
Szent László
Freskó 2
Freskó 2
Harang 1
Harang 1
Harang 2
Harang 2
Szószék
Szószék
Emlékmű
Emlékmű
Kopjafa
Kopjafa
A templom
A templom

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Bibarcfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Tiborc vara
 • Reformatus templom Bodos
 • Reformatus templom Nagybacon
 • Benedek Elek sirja
 • Tortomai halomsirok

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Borvízes falu

  Ezt a rejtekhelyet már jó régen megtaláltam, mint a letöltött képek is bizonyítják, de fogalmam sincs miért nem jelentettem be...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc