Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Tiborc vara
Reformatus templom Bodos
Reformatus templom Nagybacon
Benedek Elek sirja

Hozzászólások
Borvízes falu...


Református templom - Bibarcfalva

Református templom - Bibarcfalva


Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei. 1332-ben Villa Biborch, 1567-ben Bijbarckfalva néven jelentkezik az okiratokban. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Balázs ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 16 régi banálist fizet, 1333-ban 1 régi banálist és 6 veröczeit,1334-ben 5 dénárt.

Megmaradt stílusjegyei alapján a román–gótikus átmeneti stílus korában épülhetett, egyenes záródású apszissal. Később nagyon átformálták. Eredeti formáiból megmaradt köríves oldalkapuja és három falrésze. Az eredeti román kori apszist poligon záródású apszis váltotta fel.

1897-ben egészen átalakították, de továbbra...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Református templom Bibarcfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc