Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Honved-ko
Tolgyes-vizeses
Gyilkos ko
Kalaszlo vizesese

Hozzászólások
Ásatás...
Új geodoboz új rejtekben...
Határvár...


Ojtoz vára

Ojtoz vára


Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út. Bereck után áthaladunk az Ojtozi-hágón, majd szerpentineken ereszkedünk be az ojtozi szorosba. Áthaladva Ojtozon, a falu után 3 km-re, a Rakottyás nevű hegy aljában találjuk a környék forrását, a helyiek által A csók kútjának nevezett Vár-kútját. A forrás feletti alacsony dombon található a hagyomány által, valószinűleg tévesen, II. Rákóczi György építkezésének tulajdonított vár romja.

Orbán Balázs így ír az ojtozi várról, a Székelyföld leírása című művében:

Az ojtozi vámon alól azonnal kezdődik a tulajdonképpeni szoros. Az Ojtoz patak által átfolyt szűk, kanyargó völgyet magas, meredek hegyek határolják. E völgy második kanyarulatánál még összébb szorul, balról (északról)...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Ojtoz vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc