Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Rapsonné vára - Szováta

Rapsonné vára - Szováta


Szovátától keletre, a Hideg-Juhod és Szilas patak összefolyása, valamint a Kápolna-mező fölött, nehezen megközelíthető, szédítő magasságban áll a szépséges tündérkirálynő, Rapsonné vára, egy csodálatosan szép andezit sziklatömbön.

Bár okleveles források nem maradtak fenn a vár keletkezését illetően, a kutatók szerint Rapsonné várát az Árpád korban, a XI. század körül emelték. Rapsonné vára az erdélyi határvédelmi rendszer tagjaként a bucsini átjáró, illetve a Sóvidék, a só őrzését hivatott ellátni. Amint a keletkezése, úgy a pusztulása is kérdéses,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Rapsonné vára Szováta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Aprily Lajos kutja
Pakular ko
Kisfenyos-ko
Evszakok Parajd 2001

Hozzászólások
Pixel
Lett jelzés de a ládának annyi...
Sóvidéki túra...
Minden elázva...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc