Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ferences templom és kolostor - Szászváros

Ferences templom és kolostor - Szászváros


Ferences kolostorról már 1260-ból van adat a vatikáni Varasinum írásos kódexben. A kinyomtatott kódexben: Varasini, az Ara coeli kéziratos kódexben: Voracinum a neve. 1302-ben minoriták szerepelnek. 1309-ben Péter minorita testvér lektor egy peres ügyben szerepel. 1334-ben szerzetesnők is vannak. Az 1344. évi összeírás a beginák házát említi, ami ferencesek, sőt nővérek jelenlétét is feltételezi a városban.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Emlékezzünk
Emlékezzünk
A kolostor
A kolostor
A templom
A templom
A rend az rend
A rend az rend
Jézus
Jézus
A templom 1
A templom 1
A kolostor bejárata
A kolostor bejárata

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ferences templom és kolostor Szászváros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kun Kocsard emlekere
 • Zsinagoga Szaszvaros
 • Piros es fekete
 • Pad-i eltunt magyarok
 • Reformatus templom Algyogy

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kolostor

  Ez volt az első szászvárosi doboz, amit megkerestem...
 • Szászvárosi templom

  Megtaláltam a kis "BabBerci-féle" dobozt ott ahol a segítö információ mutatta...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc