Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ferences templom és kolostor - Szászváros

Ferences templom és kolostor - Szászváros


Ferences kolostorról már 1260-ból van adat a vatikáni Varasinum írásos kódexben. A kinyomtatott kódexben: Varasini, az Ara coeli kéziratos kódexben: Voracinum a neve. 1302-ben minoriták szerepelnek. 1309-ben Péter minorita testvér lektor egy peres ügyben szerepel. 1334-ben szerzetesnők is vannak. Az 1344. évi összeírás a beginák házát említi, ami ferencesek, sőt nővérek jelenlétét is feltételezi a városban.

Egyesek szerint Károly Róbert felesége, Erzsébet alapítja, de mivel a fentiek szerint már előbb itt voltak a ferencesek, a királyné csak a meglévő kolostor és kisebb templom bővítésében lehet részes. Eszerint a régi rész megmaradt szentélynek, amelyhez egy nagy hajót építenek. Így a templom és kolostor 62 m hosszú lett. Az építkezés ideje 1370 körülre...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Ferences templom és kolostor Szászváros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kun Kocsard emlekere
Zsinagoga Szaszvaros
Piros es fekete
Pad-i eltunt magyarok

Hozzászólások
Pixel
Kolostor...
Szászvárosi templom...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc