Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Gerhardinum katolikus líceum - Temesvár

Gerhardinum katolikus líceum - Temesvár


A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18. század első felében terjedt el. Az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II. József rendelete alapján Temesvárra került. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX. század közepétől az I. világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.

A Piarista Főgimnázium most is álló, tantermeket, rendházat, bentlakást és templomot magába foglaló impozáns épületegyüttesét Székely László temesvári főépítész tervei alapján emelték. A II. világháború után a kommunista diktatúra betiltotta az egyházi tanítást, 1948-ban a templom kivételével az iskolát a hozzá tartozó épületekkel...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Gerhardinum katolikus líceum Temesvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc