Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Katolikus Szekesegyhaz Temesvar
Maria Terezia bastya
Milleniumi templom
Turbinak Temesvar

Hozzászólások


Gerhardinum katolikus líceum - Temesvár

Gerhardinum katolikus líceum - Temesvár


A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18. század első felében terjedt el. Az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II. József rendelete alapján Temesvárra került. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX. század közepétől az I. világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.

A Piarista Főgimnázium most is álló, tantermeket, rendházat, bentlakást és templomot magába foglaló impozáns épületegyüttesét Székely László temesvári főépítész tervei alapján emelték. A II. világháború után a kommunista diktatúra betiltotta az egyházi tanítást, 1948-ban a templom kivételével az iskolát a hozzá tartozó épületekkel...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Gerhardinum katolikus líceum Temesvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc