Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Feketevar Apaca
Apaca temploma
Unitarius vartemplom Bolon
Reformatus templom Bolon

Hozzászólások
Geotrekking majális alkalmával...
Re: Nagyajta templom...


Unitárius templom - Nagyajta

Unitárius templom - Nagyajta


A mai templom az ősinek közvetlen utóda. A XV. században kapta gótikus formáját, amelyből sok megmaradt, bár többször is átalakították. Későgótikus a befalazott sekrestyeajtó is. Szentélye sokszögzáródásu, hálóboltozat díszíti, melynek bordázata csinos gyámkövekre támaszkodik. A hajót is hálóboltozat fedte, de bordái hiányzanak. Kapuit átalakították, de az öt ablak megmaradt csucsívesnek. Az ablakok díszművei változatosak, mindegyik más díszítéssel.

A templomot hatalmas négyszögű várkastély veszi körül, négy sarkán erős bástyákkal. Az 1789. évi unitárius vizitációs jegyzőkönyv három bástyát említ, melyek közül kettő cseréppel volt fedve, a harmadik „rongyollott” zsindellyel. A templomhoz torony csatlakozik melyet az 1802. évi földrengéskor újjá kellett...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Unitárius templom - Nagyajta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc