Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Alsorakosi temeto
Alsorakosi vulkanikus krater
Alsorakosi bazaltoszlopok
Fenyos kofejto

Hozzászólások
Zárt kapu...
Majdnem...
Kakas a vár tetején...


Sükösd-Bethlen várkastély - Alsórákos

Sükösd-Bethlen várkastély - Alsórákos


Alsórákos a  tatárjárás előttvalószínűleg besenyő település volt, mely elpusztult. 1377-ben Racus néven említik először. A falunak már a középkorban is volt temploma. A település  egykor a bazaltbányászatról volt ismert. A  régi bánya  és a környéke ma védett terület. A temetőben  különleges temetkezési szokásokat bizonyítanak  a faragott lábfák.

A négy saroktornyos várkastély felújítás alatt van. 1624-ben építtette Sükösd György mezei kapitány, kaputornyán a kastélyt átépítő Bethlen Sámuel kígyós címere volt  látható 1700-as évszámmal. 1992-ben kezdték az épületet restaurálni. Anna néni azonnal jött ahogy a kapu előtt látott toporogni, és hozta a kulcsot....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Sükösd-Bethlen várkastély Alsórákos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc