Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sükösd-Bethlen várkastély - Alsórákos

Sükösd-Bethlen várkastély - Alsórákos


Alsórákos a  tatárjárás előttvalószínűleg besenyő település volt, mely elpusztult. 1377-ben Racus néven említik először. A falunak már a középkorban is volt temploma. A település  egykor a bazaltbányászatról volt ismert. A  régi bánya  és a környéke ma védett terület. A temetőben  különleges temetkezési szokásokat bizonyítanak  a faragott lábfák.

A négy saroktornyos várkastély felújítás alatt van. 1624-ben építtette Sükösd György mezei kapitány, kaputornyán a kastélyt átépítő Bethlen Sámuel kígyós címere volt  látható 1700-as évszámmal. 1992-ben kezdték az épületet restaurálni. Anna néni azonnal jött ahogy a kapu előtt látott toporogni, és hozta a kulcsot....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kilátás a toronyból
Kilátás a toronyból
A várkastély udvara 1
A várkastély udvara 1
A várkastély udvara 2
A várkastély udvara 2
A református templom
A református templom
Alsórákosi házak
Alsórákosi házak
Kerek sarokbástya 1
Kerek sarokbástya 1
Kőfejtő
Kőfejtő
Kerek sarokbástya 2
Kerek sarokbástya 2
Alsórákos
Alsórákos
5644
5644
5645
5645
Kő és tégla
Kő és tégla

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Sükösd-Bethlen várkastély Alsórákos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Alsorakosi temeto
 • Alsorakosi vulkanikus krater
 • Alsorakosi bazaltoszlopok
 • Fenyos kofejto
 • Mihalyvara

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Zárt kapu

  A kapu zárva van, de körbejártuk a kastélyt és megpihentünk a padon a fák alatt...
 • Majdnem

  Megtaláltam a rejtekhelyet, a nyolcadik üreget is és nem sok hiányzott, hogy a dobozt is megtaláljam...
 • Kakas a vár tetején

  Már voltam itt egy párszor, de csak most sikerült bejutnom a kastély területére...
 • Alsórákos látnivalói 3

  Miután szerencsésen beereszkedtem az Ürnösi töpe barlangjaitól, és egy kicsit lecsutakoltam a bringát a patakban, Rákos fele vettem az irányt...
 • Alsórákos közeli és távolabbi látnivalói

  A környék látnivalóit barátaimnak megmutatni érkeztem Alsórákosra...
 • Barangolás az Olt szorosában Alsórákos környékén

  Biztosan mentem a megjelölt helyre, de az 5...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc