Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Gógán vára - Gógánváralja

Gógán vára - Gógánváralja


Gógánváraljától északra eső hegy tetejét a középkorban Gógán vára koronázta. Valamikor a 16. században pusztult el végleg. Romjait a község lakosai teljesen elhordták. A vár helyén mára csak a vár árkai és sánca, valamint a bozótos plató közepén tátongó üreg figyelhető meg.

Gógánváralja község a Küküllőközi dombvidék területén, a Kundi patak mellett fekszik. A vár a 14. század elején épülhetett. Fennhatósága a környék falvaira terjedt ki, igen jelentős uradalom tartozott hozzá. 1347-ben az erdélyi vajda kormányzása alá tartozó királyi várként fordul elő. Általában a mindenkori erdélyi...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Gógán vára Gógánváralja rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Reformatus templom Goganvaralja
Erodtemplom Szaszormenyes
Evangelikus templom Kund
Bolyai Janos edesanyjanak emlekhelye

Hozzászólások
Pixel
Szép kis várhely...
Közeli látnivalók...
Szárnyas hangyák vették birtokba a geodobozt...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc