Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Fatemplom - Bucsa

Fatemplom - Bucsa


Királyhágó nevét 1808-ban említették először az oklevelek, Bucsa néven. Mivel korábban a Nagyvárad–Kolozsvári út Vársonkolyosig, a Sebes-Körös völgyében haladt, és a tavaszi áradások az utat veszélyeztették, 1780-tól Bucsától kezdve a hegynek felfelé Nagybáród irányába új utat építettek.

II. József még trónörökös korában járt itt, és az új utat az ő személyéhez kapcsolták. Más magyarázat szerint, erre húzódott a királyi tulajdonban levő gyepűelve. A hágó magassága 582 m. A Király-hágó alatti településen 1791-ben épült ortodox fatemplom található. A falut más néven Bucsának is hívják. 1851-ben Fényes...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Rengeteg bejegyzés
Rengeteg bejegyzés
Kőlépcső a fatemplomhoz
Kőlépcső a fatemplomhoz
Jégcsapok
Jégcsapok
Fakereszt
Fakereszt
Régi és új
Régi és új
Korai havazás után
Korai havazás után

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Fatemplom Bucsa rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Okrok vizeses
 • Berettyo forrasa
 • Csucsa
 • Hodoaba-volgy Vasalt Maszout
 • Panoramapont Zichy kastely

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Egy-két geodobozt találtam

  Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt...
 • Érdekes kis temlpom

  Váradról jövet megálltunk a nagytemplom elött, hogy megnézzük a kis fatemplomot...
 • Erdekes hely

  Visszafele megkerestünk ez a dobozt...
 • Királyhágó

  Megtaláltuk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc