Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Farcu-bánya kristálybarlangja - Biharrósa

Farcu-bánya kristálybarlangja - Biharrósa


A Rosia patak szurdokvölgyében több kisebb, érdekes barlang található. A legújabb technológiával berendezett és kivilágított Farcu kristálybarlang legszebb része a kristálygaléria. Fő dísze a szitakötő nevű alakzat. A világon egyedüli hely, ahol bauxitban találtak dinoszaurusz csigolyákat.

A Farcu bányában 1987-ben, az egyik tárnában folytatott munkálatok során fedezték fel a kristálybarlangot. Biharrósa központjából, a templomtól indul egy út a barlang felé, egy pisztrángtelep mellett vezet el. A út mintegy 4 km....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Feherko hasadek
Vizimalom Biharrosa
Czaran Gyula barlang Mezged
Hodrancusa csucs

Hozzászólások
Pixel
Magyar idegenvezetés...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc