Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Magyarlapad
Reformatus templom Tovis
Evangelikus templom Szasznagyvesszos
Katolikus templom Tovis

Hozzászólások


Szentháromság görögkatolikus temlom - Balázsfalva

Szentháromság görögkatolikus temlom - Balázsfalva


Balázsfalva az erdélyi görög katolikusok központjának számít. A 19. században a románok politikai, vallási és kulturális központja volt.

1252-ben villa Herbordi néven jelentkezik a forrásokban, a két Küküllő között, ahol a folyók összefolynak. 1271-ben v. Herbordi, 1313-ben v. Blasii, Herbord fiáé, 1332-ben v. Blasii, 1346-ban Balázsfalva, 1424-ben Blasfalva, 1436-ban Balázsfalva, 1640-ben Balásfalva formában fordul elő. 1252-ben a faluban, mely a két Küküllő...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szentháromság görögkatolikus temlom - Balázsfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc