Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Tövis

Református templom - Tövis


A középkori plébániatemplomot a román korban építették, legkésőbb a XIII. században, a fenti adat szerint 1293 előtt, amikor már oklevélben szerepel. Sőt, tekintélyes egyházközség lehetett, amely otthont tartott fenn a leprások részére.

Háromhajós, bazilikális templom volt. A Basta korszakban romossá lett templomot eredeti formájában nem tudták visszaállítani. A mellékhajókat lebontják. A főhajó külső falain jól láthatók a befalazott árkádok boltívei, amelyek a mellékhajókba nyíltak. A hajóhoz szentélynégyszög csatlakozik, keresztboltozattal fedve. Ennek keleti boltfelületét...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Tövis rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Katolikus templom Tovis
 • Diod vara
 • Borosbenedek
 • Ticuiata-szikla
 • Mariuta-szikla Csaklya-hasadek

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Tövis

  A tövisi református teplomba nem jutottam be...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc