Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Varteto II
Varteto I
Varvapai borviz
Felsotiszaspataki borvizek

Hozzászólások
Tusnádfürdő túra 3...
Székelyvár...
III....


Csíki Bálványos vár - Tusnádfürdő

Csíki Bálványos vár - Tusnádfürdő


A Csíki Bálványos vár Csík legnagyobb várromja. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, i.e. a 7-6. században megerősítették a hegycsúcsot.

A történetírás jelenlegi állása szerint a Vártető a székelyek legelső és legfontosabb erdélyi erőssége volt Attila halálát követően. 1963-ban Kurt Horedt ásatása tisztázta, hogy először egy őskori, Hallstatt-kori földvár állt itt. Ezt követte az Árpád-kori vár emelése a 12. század körül. Ebből az időszakból több...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Csíki Bálványos vár - Tusnádfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc