Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Csíki Bálványos vár - Tusnádfürdő

Csíki Bálványos vár - Tusnádfürdő


A Csíki Bálványos vár Csík legnagyobb várromja. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, i.e. a 7-6. században megerősítették a hegycsúcsot.

A történetírás jelenlegi állása szerint a Vártető a székelyek legelső és legfontosabb erdélyi erőssége volt Attila halálát követően. 1963-ban Kurt Horedt ásatása tisztázta, hogy először egy őskori, Hallstatt-kori földvár állt itt. Ezt követte az Árpád-kori vár emelése a 12. század körül. Ebből az időszakból több...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kidőlt fatörzs
Kidőlt fatörzs
Csíki Bálványos vár
Csíki Bálványos vár
Várfalrom
Várfalrom
A doboz
A doboz
Uhu
Uhu
A vár udvara
A vár udvara
Várudvar
Várudvar
Fagombák
Fagombák

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Csíki Bálványos vár Tusnádfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Varteto II
 • Varteto I
 • Varvapai borviz
 • Felsotiszaspataki borvizek
 • Alsotiszaspataki borviz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Tusnádfürdő túra 3

  Túránk harmadik állomása...
 • Székelyvár

  Egy medvementes kirándulás alkalmával kerestem és találtam meg a dobozt...
 • III.

  És amig a Főnök rejtett, bemért, jegyzetelt, és kalibrált, addig én csihányt szedtem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc