Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Sziklataréj - Ter-kő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Sziklataréj - Ter-kő

Sziklataréj - Ter-kő

Terkő és az Öcsém között, a piros sávval jelzett turista úton haladva, a gerincen pár érdekes sziklaalakzatot pillantunk meg...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Sziklataréj - Ter-kő képtárból:

Fehér zászpa 1
Fehér zászpa 1
Fehér zászpa 2
Fehér zászpa 2
Szikladíszek
Szikladíszek

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sziklataréj Ter-kő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Meddőhányó 3.36 km-re - * Jávárdi völgye 3.96 km-re - Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén. * Hegyi menedékhely 7.09 km-re - A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők. * Hidegség 9.6 km-re - Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után. * Muhos pataki népi fürdő 10.05 km-re - A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot. * Garados-kőbánya 11.08 km-re - A Garados-domb Csíkszentdomokostól nyugatra emelkedik, a csúcsáról szép kilátás nyílik az Olt mentén hosszan elnyúló Csíkszentdomokosra, illetve a Balánbánya feletti Nagy-Hagymásra. * Mária-forrás 11.68 km-re - A Mária-forrás a Gréces-tető északnyugati oldala alatt, Marosfő déli részén, az egykori Mókus-vendéglő parkolójából alig több mint 300 méterre, délkeletre található. * Sarlós Boldogasszony kápolna 12.29 km-re - * Csonkatorony 12.68 km-re - A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon, Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását. * Szent Anna feredő 13.12 km-re - A Csonkatoronytól nem messze, a Feneketlen-tó közelében épült egy filagória, egy fúrt forrás vizét összegyűjtő medence, öltözővel, árnyékszékkel, nyomóskúttal, padokkal, hintával. * Vízimalom 13.82 km-re - A gyimesközéploki vízimalom a XIX. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Béponyál = Becsavargat. Berzeget = Szénát forgat. Bibi = Baj, veszély. Bibis = Például a keze megsebesült. Bikkfa = Bükkfa. Bingyó = Fejletlen és éretlen gyümölcs. Bitasztani = Embert felakasztani. Bocs = Bivalyborjú. Bodorgó = Csavargó. Bódorog = Csavarog.

Turisztikai látnivalók a közelben


Tárnicsmező a Lik-puszta felett
Tárnicsmező a Lik-puszta felett
Terkő irányából, mielőtt kimásznánk az Öcsémre, érdemes egy pihenőt tartani.
Terkő-nyereg
Terkő-nyereg
A Terkő-nyereg fontos turisztikai csomópont.
Ördög-hágó
Ördög-hágó
Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét.
Ködlátó-nyereg
Ködlátó-nyereg
A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy.
Öcsém-tető
Öcsém-tető
Az Egyeskő menedékháztól a piros sáv jelzést követve juthatunk az Öcsém-tetőre.
Kígyófej-szikla
Kígyófej-szikla
A Kígyófej-szikla a Rejtek-csúcs közelében, attól 400 méterre délnyugatra, a Rejtek-patak forrásvidékén, annak medrében található.
Kilátópont
Kilátópont
Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre.
Rejtek-csúcs
Rejtek-csúcs
A játszóterünkre utaló helynév különleges varázzsal bír számunkra, emblematikus jelentőségű.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Kilátások - Nahát! :) Mi pedig nem sokkal később, amikor fennebb emelkedett a felhőzet, a Bucsecsben és a Királykőben gyönyörködtünk, aztán a Csalhó is félig-meddig felfedte magát...
 • Zsuzsa - Örvendek Zsuzsa, hogy eljutottatok erre a varázslatos helyre...
 • Szűz hó - Az Öcsém előtt ezt a dobozt is sikerült megtalálnunk...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.