Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lutheránus erődtemplom - Homoród

Lutheránus erődtemplom - Homoród


Homoród központjában található egy nagyon szép román kori, 1270-ben épült erődtemplom. A többtornyú, impozáns erőd értékei a virágmintás, több szinten futó karzata, illetve a régi szentélyben látható 13.-14. századi freskók.

1488-ban jelentkezik először oklevélben Hamoroden néven. 1520-ban Homorod, 1532-ben Hameruden, 1658-ban Hameroden formában szerepel. A kőhalmi katedrális járulék regiszterében már 1400-ban is szerepel. A szász település alapítását a XIII. századra teszik, s ebből a korból származik a román stílusú templom is (1270), mely eltérően a...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Harang
Harang
Lutheránus erődtemplom
Lutheránus erődtemplom
A torony belseje
A torony belseje
Kaca a lőréesen keresztűl
Kaca a lőréesen keresztűl
A templom belseje
A templom belseje
Belső udvar
Belső udvar
Karzat
Karzat
Templombelső
Templombelső
Oltár
Oltár
Várfal 1
Várfal 1
Várfal 2
Várfal 2
Várfal 3
Várfal 3

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Lutheránus erődtemplom Homoród rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Evangelikus templom Kohalom
 • Kohalom vara
 • Mirkvasar templom
 • Mirkvasari oreg tolgyfas legelo
 • Sukosd Bethlen varkastely Alsorakos

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kívül-belül

  Persze, hogy megkerültem kívülről is teljes hosszában, de ahova a gps mutatott csak simma fal volt, a kanyar után kb 1 m-es magassagban találtam 3 lyukat is a falban, kotorásztam is egy kicsit mindenikben, de mivel már 12 m távolságot mutatott a gps, lehet nem voltam elég kitartó, szentül meg voltam győződve, hogy a fal belső oldalában van a doboz elrejtve...
 • Kívül

  Sajnálom, hogy nem találtad meg...
 • Erődtemplom

  Szerencsés voltam, mert a templomot nyitva találtam, sőt a toronyba is fel tudtam menni...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc