Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Fedetlen fedeles híd - Sóvárad

Fedetlen fedeles híd - Sóvárad


Mivel a fából készült hidak anyagát az időjárás könnyen tönkretette, Erdélyben több helyen is fedeles hidakat készítettek. A fedél megvédte a híd tartó- és járószerkezeteit a csapadéktól, valamint a nap szárító hatásától. A hidak oldalát deszkázattal is beburkolták. A sóváradi, 1866 szeptemberében épült, ma már fedetlen, fedeles híd hossza 34 méter, szélessége 5 m. Valamikor, amíg az árvíz el nem vitte, 12 méter magas volt.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A híd egyik lába
A híd egyik lába
Tartószerkezet
Tartószerkezet
Ami még megmaradt
Ami még megmaradt
Faszerkezet maradvány
Faszerkezet maradvány
Régi fahíd
Régi fahíd
A híd alatt
A híd alatt
Faszerkezet
Faszerkezet
Maradvány
Maradvány
Kis-Küküllő
Kis-Küküllő
Korabeli fénykép
Korabeli fénykép
1979-83 között készített kép
1979-83 között készített kép
Munkálatok a hídnál
Munkálatok a hídnál

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Fedetlen fedeles híd Sóvárad rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Romai tabor Sovarad
 • Reformatus templom Sovarad
 • Sovarad -
 • Fuggohid Sovarad
 • Siklodi ko

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nyoma sincs az egykori faszerkezetnek

  Pedig szerettem volna látni...
 • Korabeli fénykép

  Ritka, értékes kép érkezett a játszóterünkre, Kanizsay Izabella jóvoltából...
 • Csak híd, fedél nélkül

  A Kecske-túrára menet, habár nem volt sok időnk, beszúrtuk még ezt a rejtést...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc