Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Várhegy - Ozsdola

Várhegy - Ozsdola


Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.  A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc.

Hogy kik is lakhattak regen a Varhegyet arrol feljegyzesunk nincsen, de mint az itteni lakossag menedekhelyekent szolgalt vesz eseten az biztos. Hogy volt-e var az sem tudjuk bizonyitani meg Orban Blazs sem talalt semmi nyomot, hogy itten valaha is var letezett volna. Ellenben a nephagyomany egy alagotrol tud amely a var es a patakok osszefolyasa  kozott letezett. Ide...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Várhegy Ozsdola rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kezdimartonosi feredo
Piliske-teto
500 eves bukkfa Kadar-ut
Katolikus templom Kezdimartonos

Hozzászólások
Pixel
Tisztogattunk...
Szederindák között...
Nagy es regi...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc