Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Sugó-kő kilátópont - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Sugó-kő kilátópont

Sugó-kő kilátópont

A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Sugó-kő kilátópont képtárból:

A Sugó-patak völgye
A Sugó-patak völgye
Szurdoki mészkőbánya
Szurdoki mészkőbánya
Kukával ellátott pihenőhely
Kukával ellátott pihenőhely

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sugó-kő kilátópont rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Mosógép 0.53 km-re - Békásszoros település nyugati végében, a Súgó-szoros Természetvédelmi Terület bejáratától nem messze, közvetlenül az út mellett, a Békás-patak medrében egy fából ácsolt mosógépet találunk. * Magyarok hídja 2.47 km-re - A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található. * Kis-Békás kilátópont 2.63 km-re - A Kis-Békás-patak egy befejezetlen hídnál, az úgynevezett Magyarok hídjánál ömlik a Békás-patakba. * Óratornyos ház 16.14 km-re - * Lépcső 18.25 km-re - A Tóka alatti meteorológiai állomás és a csúcson található megfigyelő létesítmény között, a 70-es években egy falépcsőt építettek ki. * Tóka-csúcs 18.39 km-re - A Csalhó-hegység 1000-1300 m magas, sugáralakban elnyúló hegygerincek rendszere, melyek két magasabb pontban találkoznak, ezek a Nagy Aklos 1907 m és a Tóka-csúcs 1904 m. * Jézus Szent Szíve kápolnája 19.6 km-re - Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. * Szent Anna-kápolna 19.84 km-re - A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. * Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 20.24 km-re - Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. * Asztalkő a Csalhóban 20.25 km-re - Ha Durau-ból megyünk a Toaca csúcs felé, a La Morminte nyeregben az emlékkereszttől nem messze kilátópont található, melyre ha felmászunk a tetején érdekes formációra bukkanunk. * Meddőhányó 20.91 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Gója = A Maroson való átkelésre használt, kisebb tutaj. Gombolyog = Gömbölyű. Gönde = Kövér, gömböc. Gözsörög = Meggörbült. Gübbögtetni = Belemártogatni, belenyomni a vízbe. Gübe = Gübés hely, patakmélyedés, csorgó alatti rész. Gübü = Gödör. Gübül = Kever. Gugyi = Kifőzésre kész erjedt cefre. Gügyü = Cibere híg lekvárfőzéskor.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sugó-szoros
Sugó-szoros 0.27 km-re. A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye.
Astragalus vasalt mászóút
Astragalus vasalt mászóút
Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
Szurdok-kő
Szurdok-kő
A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira.
Bardócz párkányai
Bardócz párkányai 2.24 km-re
RH4485 Bardócz párkányai Békás-szoros
Kis-Lucskő vagy Őrkő
Kis-Lucskő vagy Őrkő
A Lucskőtől a gerinc túrát folytatva, észak irányba, eljutunk a Kis-Lucskőhöz.
Mária-kő északkeleti lelátó
Mária-kő északkeleti lelátó
A Mária-kő a Békás szoros délkeleti részén, a szurdok és a Kis-Békás patak között ékeskedik.
Kis-Békás-vízesés
Kis-Békás-vízesés
Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát! Annak ajánlom ezt a rejtekhelyet aki szeret erős sodrású hegyi patakokban felfele mászni, vízben, zubogókon és kanyonokban.
Felső függőhíd
Felső függőhíd
Az új függőhíd lehetővé teszi, hogy száraz lábbal mehessünk végig a Magyarok-hídja - Mária-kő turista útvonalon.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!



A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.