Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Az Isten tenyere - Ponorics-rét - Kudzsiri-havasok

Az Isten tenyere - Ponorics-rét - Kudzsiri-havasok


A Ponorics-rét, melyet az Isten tenyere néven is emlegetnek, a Kudzsiri-havasok Gradistea Muncelului-Cioclovina Nemzeti Parkjában található. 900 méter magasan fekszik. A Ponor-patak kígyózva szeli át, majd a sziklák tövében eltűnik.

Itt hóolvadáskor tó is keletkezik. A Ponorics-víznyelő szomszédságában egy hatalmas és több kisebb víznyelő is található. Tulajdonképpen egy karsztmező, dolinákkal tűzdelve, melyek átmérője eléri a 60 métert.

A Hátszeg-Petrozsényi útról Puj település után térünk le, balra, Ohábaponor irányába. Innen az út terepjárónak...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Az Isten tenyere Ponorics-rét Kudzsiri-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Vorosko vara Lunkany
Krivadia szoros
Krivadia vartorony
Fetele Albe szentely

Hozzászólások
Pixel
Köszönet...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc