Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Laposlik - Korond

Laposlik - Korond


A Laposlik forráskúp a 13A jelzésű műút mellett, a Sós-kúttal átellenben található, az atyhai letérőtől 180 méterre délkelet felé. A területén található a Bugyogó nevű forráscsoport.

A langyos, sós-szén-dioxidos ásványvizek jelenlétét vastagpados travertin lerakódás jelzi. Kalcit és aragonit lerakódásokat is találunk itt, amelyek kissé sárgásak a kénhidrogén miatt. (leírás trekkingklub)*** Kíváncsi voltam, hogy miért nincs itt doboz rejtve. Gondoltam rejtek én egyet, de a helyszínen kiderült, hogy ahol megfelelő rejtek lenne,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Travertin lerakódás
Travertin lerakódás
Bugyogó forráscsoport
Bugyogó forráscsoport
Laposlik - 2
Laposlik - 2
Laposlik - 3
Laposlik - 3
Laposlik - 4
Laposlik - 4
Laposlik - 5
Laposlik - 5
Laposlik - 6
Laposlik - 6
Szoros
Szoros

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Laposlik Korond rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Korondi soskut
 • Csiga domb
 • Fingo borviz
 • Bugyogo forrasok Fingoborviz
 • Arcso

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Merész rejtés

  Amikor én a helyszínt dokumentáltam, elég cudar idő volt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc