Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szent Marton templom Brasso
Brasso Fellegvar
Feher torony Brasso
Fekete torony Brasso

Hozzászólások


Szent Bertalan-templom - Brassó

Szent Bertalan-templom - Brassó


A Szent Bertalan-templom a ma is létező középkori templomok közül a legrégebbi. Egykorú a lebontott Szent Katalin-templommal. A szakértők szerint együtt született a várossal és a tatárjárás előtt Brassó első plébániatemploma volt. Árvaleány-templomnak is nevezték a régiek, mert a hagyomány szerint három árva leány építtette, akik a templom oltára alatt vannak eltemetve. A Gespreng (Fortyogó-hegy) alján áll.

Szent Bertalan-templom

Eredetileg román kori templom, és a tatárjárás után, 1250 körül kapta a szentély mai formáját és alakult ki a XIV. század elejére végleges arculata. Két toronyra tervezték, de csak az egyik készült el. Bazilikális elrendezésű kereszthajós. Szentélye, köríves ablakaival, eredeti...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent Bertalan-templom - Brassó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc