Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus templom - Teke

Evangélikus templom - Teke


Teke község a Mezőség keleti felében fekszik, a Pénteki-patak mellett. Evangélikus temploma műemlékké nyilvánított épület, a XIV. században épült, a tornya a XV. században. Az állapota egyre jobban romlik, jelenleg el van hanyagolva. A templom mellett játszóteret és parkot hoztak létre.

1318-ban Theke, 1446-ban oppidum Theke, 1464-ben villa Theke néven Arják az okiratok. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Bálint ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 1 és fél fertót fizet, majd újra 1 és fél fertót, 1333-ban 3 fertót, 1334-ben 20 garast, majd 1 és fél fertót és 2 banálist, 1335-ben fél márkát, 1336-ban 24 garast. A pápai...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Az erkély
Az erkély
Az oltár
Az oltár
Az orgona
Az orgona
Templomajtó belülről
Templomajtó belülről
A templomtorony hátulról nézve
A templomtorony hátulról nézve
A templom kívülről
A templom kívülről
1674-es festett stallum
1674-es festett stallum
Az oltár felső része
Az oltár felső része
Csigalépcső szétszedve
Csigalépcső szétszedve
Zárókő
Zárókő
I. vh. névsor
I. vh. névsor
Templombelső
Templombelső

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus templom Teke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Gozmozdony Keskeny-nyomtavu vasut Teke
 • Kolozsnagyida vara
 • 600 eves mocsari tolgy Paszmos
 • Teleki-kastely Paszmos
 • Vorosfenyo erdo Paszmos

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Csodálatos, de nagyon szomorú

  Magasztos történelemmel rendelkező település nagyon szomorú jelenkori állomása...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc