Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Gozmozdony Keskeny-nyomtavu vasut Teke
Kolozsnagyida vara
600 eves mocsari tolgy Paszmos
Teleki-kastely Paszmos

Hozzászólások


Evangélikus templom - Teke

Evangélikus templom - Teke


Teke község a Mezőség keleti felében fekszik, a Pénteki-patak mellett. Evangélikus temploma műemlékké nyilvánított épület, a XIV. században épült, a tornya a XV. században. Az állapota egyre jobban romlik, jelenleg el van hanyagolva. A templom mellett játszóteret és parkot hoztak létre.

1318-ban Theke, 1446-ban oppidum Theke, 1464-ben villa Theke néven Arják az okiratok. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Bálint ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 1 és fél fertót fizet, majd újra 1 és fél fertót, 1333-ban 3 fertót, 1334-ben 20 garast, majd 1 és fél fertót és 2 banálist, 1335-ben fél márkát, 1336-ban 24 garast.

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus templom - Teke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc