Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Diakemlekmu Barcafoldvar
Foldvar
Szaszmagyaros
Reformatus templom Arapatak

Hozzászólások
Torony nélkül...
Leomlott...
Vasárnap nehéz...


Evangélikus erődtemplom - Szászveresmart

Evangélikus erődtemplom - Szászveresmart


Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII. század második feléből, 1300 táján. Középkori temploma helyett a XV. században terjedelmes templomot építenek, amely majdnem teljesen kitölti a várkastély belterületét. A középkori templomból csak a szentély apszisa, a félköríves román stílusú diadalív maradt meg.

A templommal egyidőben épült nyugatra a három oldalával szabadon álló harangtorony. Nyugat felé félköríves kapuzat, a templom felé csúcsíves kapu nyílt. Amikor a tornyot erődítették, ez utóbbi kaput befalazták. Földszintjének mennyezete keresztboltozatos, melynek kőbordái ciszterci mintát követnek és zárókő nélkül találkoznak.
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom Szászveresmart rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc