Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Sepsibesenyői tó - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Sepsibesenyői tó

Sepsibesenyői tó

A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Sepsibesenyői tó képtárból:

Besenyői tó 2
Besenyői tó 2
Besenyői tó 3
Besenyői tó 3
Besenyői tó 4
Besenyői tó 4
Besenyői tó 5
Besenyői tó 5

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sepsibesenyői tó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* SZNM 8 Eresztevény 3.46 km-re - Székelyek Nagy Kincskeresése - 8. * SZNM 6 Dálnok 4.94 km-re - Székelyek Nagy Kincskeresése - 6. * Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2004 5.25 km-re - * Református templom 5.5 km-re - 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek. * Kézdialbis 7.34 km-re - 1539-ben Albis néven jelentkezik az oklevelekben. * Barokk kapu 8.09 km-re - Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva. * Székelybánja vára 1 8.11 km-re - Lécfalvától délre, másfél km-re fekszik Várhegy település, melynek keleti szélén van a környező árterület fölé emelkedő, kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. * Unitárius templom 8.86 km-re - A szentivánlaborfalvi unitárius templom 1826 -ban épült. * Katolikus templom 8.86 km-re - * Forrás az Olt partján 9.75 km-re - Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást. * Református templom 10.07 km-re - 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Monyator = A juh nyájnál levő kis pásztor fiú. Eredetileg román szó, monitor. Mutuj = Ügyetlen, gyámoltalan, buta. Námuná = Kedv, hangulat. Nannyó = Nagyanya. Nanó = Nagyanya. Ne cékázz = Ne keringj, ne csavarogj. Ne tarisnyáljon nekem = Ne rendelkezzék. Nem kápás = Nem tudja megcsinálni. Nincs bücsü = Nincs becsület. Nyáskál = Mászkál.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sepsibesenyő régi temploma
Sepsibesenyő régi temploma
A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
Óriáspincetető
Óriáspincetető
Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.
SZNM 7 Maksa
SZNM 7 Maksa
Székelyek Nagy Kincskeresése - 7.
Várhányás Maksán
Várhányás Maksán
A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk.
Angyalos
Angyalos
Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut.
Lovak szobra
Lovak szobra
Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján.
Emlékpark
Emlékpark 5.16 km-re. Emlékpark - Dálnok.
Dózsa György szobra
Dózsa György szobra
Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Véletlenül parkoltunk a doboz mellé - Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát...
 • Rendben - A nagy doboz a nagy üregben terpeszkedik...
 • Tenyleg nagy doboz - Szep oszi seta alkalmaval meglett sikeresen...
 • Nagy és üres doboz - Az igazi az volna, ha tele volna apró ajándékokkal...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.