Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Reformatus templom - Szárazajta

Reformatus templom - Szárazajta


A szép, rendezett iskola előtti emlékmű szomoru történelmi eseményt idéz. A templomnak ma is jó gondnokai vannak.

1332-ben Zozacha, illetve Zarahzahka néven írják az okiratok. 1567-ben a regestrum Száraz Aytaha néven 43 kapuval jegyzi. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Benedek a pápai tizedjegyzék szerint 6 és fél régi banálist fizet, 1333-ban 6 dénárt, 1335-ben 6 veröczeit. í régi templom a falu alsó végén állott. Ezt azonban, vagy már későbbi...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Reformatus templom Szárazajta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Bukkfej
Reformatus templom Bodos
Katolikus temeto Zalanpatak
Reformatus templom Nagybacon

Hozzászólások
Pixel
Kedves kis falu...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc