Máda barlangvár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Stauini Balsa - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Máda barlangvár

A Máda község északnyugati szélén, a Gyógyi-patak partja közelében álló utolsó ház kertje mellől indul északi irányban az az ösvény, melyen kb. 400 métert gyalogolva könnyen megtalálható a barlang. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A szikla Kilátás a várból Várfal A barlang Út a várba... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Máda barlangvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
35652 Református templom. A református templom, egy régi, lebontott református templom helyén, a harmincas években épült. 44007 Valle Mika mészkövei. A Valle Mika mészkövei az Ompoly-kövekhez hasonlatos olisztolit képződmények, amelyek tulajdonképpen nem tartoznak a szoros értelemben vett Torockói-hegység területéhez. 49063 Bulbuci-kő. 55270 Kenyér-hegy. 56068 Az Arany-hegy lábánál. A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van. 56181 Aranyvár. Piski városka fölött, az Érchegység Nagyági csoportjának délii végében, az itt északnyugatra kanyargó Maros jobb partján fekszik Arany község. 56536 Piros és Fekete. 59468 Arborétum. A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam. 61258 Ferences templom és kolostor. Ferences kolostorról már 1260-ból van adat a vatikáni Varasinum írásos kódexben. 61569 Pád-i eltűnt magyarok. 61572 Kun Kocsárd emlékére. 20 évvel ezelőtt Csaba testvérrel Szászváros utcáin sétálva megnéztük Kun Kocsárd és Kun Géza mellszobrainak néhai helyét, ahol ma egy repülőgépépítő mérnök mellszobra, és repülőgépének makettje látható. 61745 Zsinagóga. A szászvárosi zsinagóga a XVIII. 63353 Bem-emlékoszlop helye. A domborműves emlékoszlop azt a helyet jelölte meg, ahol Bem altábornagy 1849. 68308 A dévai gyerekek. A dévai ferences kolostor, és Csaba testvér gyerekei. 69987 Dévai várrom. A dévai várrom Déva központjában levő Várhegyen található. 76804 Cocomisli.

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Barlangvár
Az erdélyi Érchegység délkeleti részén, a festői Glodi szorostól kissé délre találjuk Erdőfalva községet, ahová legkönnyebben Szászváros felől Algyógyon keresztül juthatunk el.
Dosul Dobarlesei-barlang 3.55 km-re. Dosul Dobarlesei-barlang - Balsa.
Zubogó-vízesés 8.32 km-re
RH4692 Zubogó-vízesés Feredőgyógy
Római fürdő
Az Erdélyi Érchegység déli részén, Feredőgyógy településen olyan szénsavas források törnek a felszínre, amelyek környezetükben jelentős mennyiségű mészanyagot halmoztak fel.
Árpád-kori körtemplom
Algyógy legértékesebb épülete a körkápolna.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.