Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Oriaspinceteto
SZNM 7 Maksa
Reformatus templom Rety
Sepsibesenyo

Hozzászólások
Sikertelenül...
V. Állomás...
Gabor Aron de nem a rezagyuja......


SZNM 8 Eresztevény - Gábor Áron síremléke

SZNM 8 Eresztevény - Gábor Áron síremléke


Székelyek Nagy Kincskeresése - 8. stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremléke

Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Holttestét szülőfalujában, Bereckben kívánták eltemetni a székelyek, de az oroszok is meg akarták szerezni, a helyiek megfélemlítése céljából. A holttestet útközben, Eresztevényen kellett elrejtsék, a Benke kúriának a pincéjében. Végül a bajtársai úgy döntöttek, hogy a közeli református temetőben hantolják el.

A sír a szabadságharc bukása utáni években jeltelen volt, később már kopjafával jelőlték meg, majd 1892-ben készűlt el ez az emlékmű Gyárfás Győző építész tervei szerint. Rajta két szobrászati alkotás található, melyek a pesti kőfaragó, szobrász Gerenday Antal műhelyében készűltek.

Az emlékmű központi részén Gábor Áron...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a SZNM 8 Eresztevény Gábor Áron síremléke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc