Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Majláthfalva tava - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Majláthfalva tava turisztikai látnivalói

Majláthfalva tava ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Majláthfalva tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Majláthfalva tava!

A legközelebbi település Majláthfalva, 1,9 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Majláthfalva tava közelében?
- Római katolikus templom Vinga 9,2 km-re. Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
- Középkori földvár Temeskenéz 11,7 km-re. A valószínűleg 13-14-dik századi földvár 2,25 km-re nyugat-délnyugatra található a temeskenézi ortodox templomtól, illetve 600 m távolságra északnyugatra a patak földrajzi jobb partjától.
- Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület 12,7 km-re. Aradtól 35 kilométerre, a folyó bal partján, mélyen a Maros Ártéri Természetvédelmi Terület szívében helyezkedik el.
- Nagyporond megfigyelő 12,8 km-re.
- Libus András madárles 12,9 km-re.
- Földvár Mezőzsadány 16,2 km-re.
- Mezőzsadány tava 16,5 km-re.
- Csála egykori vára Arad 18,4 km-re.
- Cypress arborétum 18,5 km-re.
- Csála erdő legvastagabb fája Arad 19,2 km-re.
- Tó menedékház Arad 19,7 km-re.
- Kálváriadomb Billéd 19,8 km-re. Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára.
- Újarad tava 21,4 km-re.
- Újbesenyő tava 21,9 km-re.
- Fortyogó sárvulkánok 22,4 km-re.
- Fortyogó Temesszécsény 22,5 km-re.
- Hidasligeti tó 22,5 km-re.
- Krátertó Temesszécsény 22,6 km-re.
- Aradi víztorony 22,9 km-re. 25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára.
- Csíky Gergely mellszobrának helye Arad 22,9 km-re.
- Erzsébet híd Arad 23 km-re. Arad déli részén, a Maroson átvezető hídnak az évek során több neve is volt, többek között : József főherceg híd-, Gróf Károlyi Gyula híd-, és Erzsébet híd-nak is nevezték.
- Szabadság-szobor Arad 23 km-re. A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját.
- Temesvári csata emlékmű Újbesenyő 23,4 km-re. A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé.
- Szentháromság szobor Arad 23,4 km-re. Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján.
- Endrődi Salacz Gyula szobor Arad 23,7 km-re.
- Aradi vértanúk vesztőhelye 23,8 km-re.
- Aradi vár 24 km-re. Arad városának a történelem folyamán több vára is volt,sőt, maga a középkori városmag is máshol helyezkedett el, mint manapság.
- Evangélikus lutheránus templom Arad 24,2 km-re. A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették.
- Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd 24,6 km-re. A vonal hossza 55 km.
- Lipthay-kastély Lórántfalva 25,3 km-re. A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól.
- Borvizes kút és fortyogó 25,7 km-re.
- Vidéki levendula Temesfüves 27 km-re. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
- Kék-tó 27,8 km-re.
- Csatád 28,4 km-re. Csatád a román-szerb határ közelében fekszik.
- Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes 28,6 km-re. Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
- Máslak vára 29,3 km-re. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község.
- Zöld Paradicsom-tó 29,6 km-re.
- 48-as Honvéd sírhely Gyergyámos 30,1 km-re. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.
- Rózsafüzér rózsakert Mondorlak 30,4 km-re.
- Útépítők emlékműve Szakálháza 30,5 km-re. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között), hogy az alföldi közlekedés átkait, a marasztaló téli sarat és a nyári fullasztó porfelhőt megszüntessék.
- Gyertyámos tava 30,6 km-re.
- Vukovics Sebő sírhelye Berekszó 30,8 km-re. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a falu területén 90 fokos kanyart ír le.
- Prochaska család síremléke Temesvár 31,3 km-re. Prochaska család síremléke - Temesvár.
- Állatkert Temesvár 31,6 km-re.
- Feneketlen-tó Battonya 31,8 km-re. Nevével ellentétben a tó csak 10 m mély, kis alapterületű, átmérője 50 m, az ország negyedik legnagyobb, ilyen módon keletkezett krátertava.
- Római-katolikus székesegyház Temesvár 32,5 km-re. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában. (látnivaló és geodoboz)
- Mária Terézia-bástya Temesvár 32,6 km-re.
- Nyolc boldogság Temesvár 32,7 km-re. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
- Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár 32,8 km-re. Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
- Bolyai János emléktábla Temesvár 32,8 km-re. Bolyai János  utca, Temesvár.
- Gerhardinum katolikus líceum Temesvár 32,8 km-re. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
- Mária-emlékmű Temesvár 32,9 km-re. Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.
- Honvéd-emlékmű Temesvár 33 km-re. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
- Milleniumi templom Temesvár 33,1 km-re. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
- Falfestmény Temesvár 33,3 km-re. A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
- Turbinák Temesvár 33,4 km-re. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni. (látnivaló és geodoboz)
- Saroltavár 34 km-re. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
- Győröd tava 34,5 km-re.
- Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu 34,7 km-re. évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
- Maroscsicsér tava 35,2 km-re.
- Nákó-kastély Nagyszentmiklós 35,7 km-re. A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.
- Temesjenő tava 36,1 km-re.
- Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 37 km-re. A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta.
- Tesöld tava 37,3 km-re.
- Indiai platánfa Mezőhegyes 37,8 km-re. Magyarország talán legnagyobb platánfája, egy indiai eredetű platánfa (Platanus Occidentalis), a mezőhegyesi ménesbirtok udvarán áll, a több mint kétszáz éves fa 4,8 m kerületű és 35 m magas.
- Ópálos Temeshidegkúti halásztó 38,1 km-re. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
- Csörsz-árok Szabadhely 38,1 km-re. A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Halastavak Zsombolya 38,2 km-re.
- Maderspach Ferenc sírhelye Zsombolya 39,9 km-re. Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.
- Nyugati tengerpart Gyorok 40,2 km-re. Gyorok falutól nyugatra található, egykori homokbánya területén alakították ki, idegenforgalmi célokból.
- Szent Gellért püspök szobra Nagycsanád 40,3 km-re. Szent Gellért püspök egészalakos szobra Nagycsanádon, a római katolikus templom előtt áll, a 6-os főút mellett - Huber József szobrász alkotása, 1815-ben állították fel.
- Ópálos 40,3 km-re. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
- Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya 40,4 km-re.
- Fekete nyár Ópálos 41,3 km-re. A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
- Ménes 41,4 km-re. Walking down the main street, when the evening sun covers the yellow houses with gold varnish, when the last birds sing their song and dogs bark friendly from behind the closed gates, when a late cowherd passes through the streets with his herd. A geodoboz könnyen megtalálható - A földön hever, kevés földdel betakarva. (turisztikai hely geoládával)
- Kalodva vára 44,3 km-re. A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község, melynek határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.
- Kovászi 45,3 km-re. A rom magánterületen van a temető közelében.
- Tornya Kovászi 45,8 km-re. A falu központjától délkeleti irányban, légvonalban 3 kilométerre emelkedik a Tornya nevű, 464 m magas hegy, melynek csúcsán középkori vár maradványai találhatók.
- Sustra tava 46,1 km-re.
- Bazilika Máriaradna 46,7 km-re. Máriaradna, híres búcsújáróhely, látnivalója a 18-dik század második felében épült kéttornyú, barokk temploma. Már az új helyen - Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen.
- Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza 47,8 km-re. Az 1810 körül klasszicista stílusban épült, műemlék Vásárhely-Bréda-kastély Lőkösháza mellett, a Bréda-majorban található - bár jelenleg magántulajdonban van, a hét minden napján látogatható.
- Lippafüred 47,9 km-re.
- Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc 48,3 km-re. A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra.
- Halásztó Iklód 49,1 km-re.
- Középkori templomrom Világos 49,3 km-re. A templomromot bekerítették, omladozó részeket eltávolították, látogatható.
- Bohus-kastély 49,8 km-re. A Bohus-kastélyt klasszicista stílusban építették, tipikus mezőségi kúria kinézetele van. Köszönöm - Köszönöm az újratelepítést.
- Solymosvár 49,8 km-re. Solymosvár Máriaradna közelében található, a tatárjárás után építették, de a 17-dik század vége óta romokban áll. Vár a Maros fölött - A nagy kánikula ellenére is kikapaszkodtunk a várhoz, a kökénybokrok között.
- Solymosvári tavak 50 km-re.
- Nagytopolyi gyűjtőtó 50,3 km-re.
- Világosvár 51,1 km-re. 1849. Omladozik de még áll - Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie.
- Lombkorona-sétány Makó 51,3 km-re. A Lombkorona-sétány Makón, a Maros jobb oldalán található, 191 m hosszú és 10 m magassságban helyezkedik el, a pedig torony 18 m magas.
- Kolostor és imaház Csebze 52,5 km-re. Az északi szélén található a Csebze apáca-kolostor, a közeli temetőben pedig különleges imaház van.
- Ötvösd tava 53,3 km-re.
- Bakóvár tava 53,9 km-re.

Természeti értékek - Arad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Majláthfalva tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Majláthfalva tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Arad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.