Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Mérági-szakadék - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Mérági-szakadék turisztikai látnivalói

Mérági-szakadék..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Ejtőkő
Ejtőkő
Astragalus vasalt mászóút - Munticsel-hegy
Glod-kő
Borvizfürdő - Gyergyóremete
Borvizforrás
Kaolinbánya - Hargitafürdő
Meddőhányó
Jegenye
1975
Székelybánja vára - Lécfalva
Várhegy - 2
Benedek Elek nagy mesemondó szobra
Szabad hely a padon
Gyanta
Síremlékek
Bölényrezervátum - Bodzavám
A Bölények völgye rezervátum felé
Tiha-vízesés - Nedves-patak - Kelemen-havasok
A kerülő út sziklái

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mérági-szakadék fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mérági-szakadék!

A legközelebbi település Mérág, 1,57 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mérági-szakadék közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
14,8 km-re. A Malmok völgye egy körülbelül 370 m hosszú patak völgye, mely egy 50 méter magas sziklafal aljából ered. Rövid útja alatt, egykor több vízimalmot hajtott meg, majd Borz falu nyugati végénél ömlik a Fekete-Körösbe.
14,9 km-re. Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is. Ez az évszázados kocsányos tölgy természeti ritkaság, törvényileg védett faj.
15,4 km-re. Magyarremete látnivalója a 13-14-dik században épült román és gótikus stílusú református templom, szép freskóival.
17,3 km-re. A Harasztosi-Magura a Bihar-hegységben a Belényesi-medencében található. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot.
17,9 km-re. A kiskohi Medve-barlang Európa egyik legszebb, kiépített cseppkőbarlangja. Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága. - Campeneasca-barlang 19,2 km-re.
20,1 km-re. Belényesszentmiklós a Fekete-Körös jobb partján fekvő település, lakóinak száma kb 150 főre tehető. Aki a torony melletti udvarházat szeretné megkeresni annak szüksége lesz egy jó bozótvágóra. Századunk elején még több-kevesebb magyar élt itt, napjainkra azonban zömében románok lakják.
20,4 km-re. Összhosszúsága 4750 m, a Mézged völgyében helyezkedik el, a Királyerdő hegység délkeleti részén. Mutatós már a barlangportál. A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak.
20,9 km-re. Az útikönyvek szerint 26 barlang nyílik a meder két oldalán, és persze akad köztük néhány komolyabb sziklaorom is. Barlang, cseppkö, denevér. Szegyesd volgyeben kozel 100 barlang talalhato, sokak szamara szerencsere nincsenek kijelolve. Az alig 9 km hosszú Szegyesdi völgy Románia egyik legismertebb barlangászparadicsoma. Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában, a patak mentén a forrás felé sétálva egymás után tűnnek fel mellettünk a völgy csodái.
21 km-re. A 19-dik századi fából készült vizimalom még most is működőképes, ez az egyetlen a környéken, amelyet még használnak. A malom működési szerkezetét a szárnytárcsás vízikerék alkotja, melyet az átirányított vízhozam mozgat, kifolyócsatornán át elterelve a vizet.
23,1 km-re. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába. Az Aló Völgyén található a 80 m magas vízesés, amely sárga, rozsda és ibolyaszín kvarckristály lépcsőkből épül fel. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk.
23,2 km-re. Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely. Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye.
23,8 km-re. A Boga-telep felett áll a Csonkakő nevű hegy, illetve sziklaorom, könnyű kis sétának látszik első pillantásra. Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
24,3 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugati szegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyalja hegyei. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidék körvonalai zárják le a látóhatárt.
24,6 km-re. A legújabb technológiával berendezett és kivilágított Farcu kristálybarlang legszebb része a kristálygaléria. Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba. A Rosia patak szurdokvölgyében több kisebb, érdekes barlang található.
24,9 km-re. Régebben, igaz akkor még nem tudtam erről a játékról, és akkor nyár volt. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét.
26,1 km-re. A Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged. Eke-túrán voltunk a Pádison. A szirt több irányból közelíthető meg - a Glavoi-ról, a Csodavártól (a Porcika-zsombolyon át), a Bársza-katlan, illetve az Eszkimó-jégbarlang felől.
26,4 km-re. Gyanta. Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mérági-szakadék adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén. Sejtettük, mire számíthatunk, mégis hihetetlennek tűnt, hogy ilyen rövid ez a bővízű patak.
 • Jó kis séta kellett, hogy mind a két templomot megtaláljam. Az Orsolyásba nem tudtam bejutni, de a Ferencesbe sikerült.
 • Bár ezerszer jártam már ebben a városban, de ezt a helyet nem ismertem.
 • Elhataroztuk, hogy mar felmehetnenk Kommandora is, es le vegig a Nagy Baszkan. Valamikor egy jo 10 evvel ezelott, mar ezt vegigjartam.
 • A Bethlen negyedből indultunk, az úton gyalog. Nagyon szép a táj ahogy haladtunk felfele egyre szebb, nagyobb kilátás terült elénk.
 • Hogy könnyen kapok pontot. Most gürcölhetek tovább a pontokért.
 • A sorozas Imecsnek is érvényes volt kb 3o egynehany éve.
 • Nagycsaláddal találtuk meg.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mérági-szakadék? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.