Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gredistye forrásai - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Gredistye forrásai turisztikai látnivalói

Gredistye forrásai..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gredistye forrásai fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gredistye forrásai!

A legközelebbi település Fundáta, 1,59 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gredistye forrásai közelében?
- Vizelde-vízesés 2,8 km-re. Magassága 15-20 méter. (turisztikai hely geoládával)
- Gredistye-völgy - Alsómoécs 2,9 km-re. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé. Rossz helyen kerestem - Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Denevérek barlangja Pestera falu 6,4 km-re. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek. (látnivaló és geodoboz)
- Hegyimentő állomáshely Királykő-hegység 8 km-re. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros. Piros nyílászárók - Azt hittem itt nyitva lesznek, és információkkal szolgálnak az utazó közönségnek.
- Vladuska-nyereg Királykő hegység 8,4 km-re. A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben. (turisztikai hely geoládával)
- Csalán-völgyi varrótű 8,7 km-re. Hatso-nyereg alatt - Valamikor egy -ket evtizede itt a Kiralykon hallottam, hogy ha "remeg a labad" a sziklan "varsz a tuvel a varrogepen".
- Zernyesti-szoros Királykő-hegység 8,7 km-re. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik. Impozáns rejtekhely - Nagyon jól megfigyelhetőek a gyűrődések, melyek hol lefele, hol felfele görbülnek.
- Macska-szoros Királykő hegység 8,7 km-re. A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja. Cicák - A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban.
- Magura Galbinarea 8,7 km-re. Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem. A keresztnél - A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának.
- Stanciu sziklatornáca Királykő-hegység 9 km-re. Uregek es boltivek - Ha mar volt barlang, akkor legyen boltiv is.
- Kilátó Kurmatura-gerinc 9,1 km-re.
- Stanciu barlangja 9,1 km-re. Uregek es boltivek 1 - Szerencsem volt a ,,kommentarokkal" igy konnyebben meglett.
- Szoros-patak sziklái Királykő hegység 9,2 km-re. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 6 év útán még megvan - Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk.
- Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál Királykő-hegység 9,3 km-re. A Zárt tisztás, bár nehezen megközelíthető, nem is annyira zárt.
- Vörösöv Királykő-hegység 9,3 km-re. A Középöv déli gerinc alatti szakasza, a Nagy-kőfolyástól kezdődően, a Vörösöv vagy Vörös-orom nevet viseli.
- Zárt tisztás forrás Királykő-hegység 9,4 km-re. Vize csorgóval és lappantyúval ellátott fémskatulyába van foglalva, valaki egy fémcsuprot hagyott mellette.
- Zárt-tisztás Királykő-hegység 9,4 km-re. Kelet es eszak felol oriasi sziklafalak hatarozzak meg, mig nyugatrol a Landzsa-szakadekvolgy (Padina Lancii) es delrol meg a Nagy-kofolyas (Grohotisul Mare vagy Horja Mare).
- Botorog-csorgó Királykő hegység 9,5 km-re. Fontos tájékozódási pont a Királykő hegység keleti részénél. Forrás - Szerintem Brassó főterén nem voltak annyian, ahányan itt voltak az út mellett megállva.
- Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység 9,5 km-re. Ilyenkor télen, a fák sűrű lombja nem takarja a domborzati formákat, a sziklavilágot.
- Kilátópont kereszttel Törcsvár 9,5 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
- Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység 9,7 km-re. A völgy mohás fái és sziklavilága mellett, legérdekesebb látnivalója a kevesebb mint 1 méterre összeszűkülő szorosa.
- Várpanoráma Törcsvár 9,7 km-re. A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk. Rálátás - Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
- Törcsvári kastély 9,8 km-re. Bár nincs sok köze Vlad Tepes havasalföldi vajdához, a legtöbb turisztikai kiadványban Drakula kastélyként emlegetik. ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot - Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn.
- Grind-nyereg menedékhely Királykő-hegység 9,9 km-re. A hegység legmagasabb csúcsától, a Pásztor-csúcstól délre, 350 méter távolságra, a Grind-nyeregnél végződik az északi gerinc.
- Pásztor-csúcs Királykő-hegység 10 km-re. A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban.
- Pásztor-orom Királykő-hegység 10 km-re. EKE turan - Most vasarnap, Pityu emlekturan voltam a Kiralyon, es eljott az ido, hogy mar ez a rejtek se szerepeljen a "meg nem talalt" listan.
- Királykő válla 10,1 km-re. Kiralyko ami egyedi - Egy keveset keson teszem fel (ami mar a multe )  de jobb kesobb mint soha alapon.
- Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység 10,1 km-re. A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény.
- Deubel-üregek Királykő-hegység 10,3 km-re. Boltivek szomszedsagaban - Minden evben felkeresunk egy femtablat, ami kozvetlenul a boltivek alatt van elhelyezve.
- Ördögmalom-vízesés 10,6 km-re. ujra a Bucsecsben - Elindultunk a vizeses iranyaban ami nagyon megerte ,csak nagyon esett az eso.
- Anghelide-kanyon Nagy Kapu 10,9 km-re. Anghelide-kanyon - Nagy Kapu. Az Anghelide ovon - A nemregiben elhunyt Pityu baratom emlekere egy Kiralyko turan voltam.
- Kereszt Kis-Királykő 11 km-re. Ennek rövidebb, kelet felé megtörő szára a Zernyest felé emelkedő, 1816 m magas Kis-Királykő, mely ha magasságban nem is vetekedhet a Nagy-Királykővel, az innen élvezhető kilátás szépségében alighanem felülmúlja azt. A citromos és a szerelem - Köszi Gábor a citromost, jól fog esni.
- Spirla-menedékhely Királykő-hegység 11,1 km-re. A Spirla-menedékkunyhó a piros sávval jelzett túraútvonalon található, mely a Plaiul Foii-menedékháztól indul.
- Curmatura-menedékház 11,2 km-re. Innen megcsodálhatod a kilátást a sziklaszirtekre, a közeli és távoli csúcsokra. Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz.
- Thermopüla-átjáró Királykő-hegység 11,3 km-re. A Plaiul Foii menedékháztól indulva, a Hidak-völgye az egyik legrövidebb út, amely az említett sziklanyeregre kiérve, kivezet a hegység derekánál, északkelet-délnyugat irányban húzódó, jelzetlen ösvényre.
- Hasadék-nyereg Királykő-hegység 11,5 km-re. Itt futnak össze a Királykő Tornyáról, a Kis-Királykőről, a Curmatura menedékháztól és a Királykő-hasadékából érkező útvonalak. A nyeregben - A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére.
- Remény menedékhely Csoránga-öv Királykő-hegység 11,7 km-re. A Remény- (Csoránga) menedékkunyhóhoz a piros háromszöggel jelzett túraútvonalon juthatunk fel.
- Tornyocska kapuval 11,7 km-re. Alsó Öv - A hely az úgynevezett Alsó Öv beszállási pontja.
- Orlowski-forrás Királykő-hegység 11,9 km-re. Az Orlowski kapitány forrása a Calinet- (ejtsd Kölinec) szakadékvölgyben található, a jellegzetes színezetű Sárga-fal aljában.
- Homokos-sziklavályú Királykő-hegység 11,9 km-re. A Sárga-fal elnevezésű sziklafal aljából, a Calinet-völgyből érkezve, több lehetőség közül választhatunk az utunk folytatására, az egyik a Homokos- (szó szerint) sziklavályúban.
- Toronyszék 11,9 km-re. Ez is a Bucsecsben -  A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk.
- Lépcső-csúcs 12,3 km-re. Egy jo lada ami vekony - A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is.
- Létrás-szakadékvölgy Királykő 12,3 km-re. Megkozelitese legkonnyebben a Diana menhely fele vezeto kek savon, majd az ebbol kiagazo piros kereszt jelzesen lehetseges.
- Török mecset Bucsecs-hegység 13,3 km-re. Müzein - Tényleg egy egészen más sziklatömb mint a Bucsecsben megszokottak.
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 13,6 km-re. Szarvast nem láttunk - Gyönyörű kilátás fogadott.
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 13,7 km-re. A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van. Ember-csúcs - A rejtekhely körül annyian voltak mint a somlyói búcsún.
- Kecskék párkánya 14,4 km-re. kecskek nyomaban.... - Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal.
- Macska-szfinx Bucsecs-hegység 14,6 km-re. Cica - Ez tényleg egy különleges sziklaalakzat.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 14,8 km-re. Szélkapu - Na, itt aztán rendesen fúj a szél.
- Baba Mare-csúcs Bucsecs-hegység 15,4 km-re.
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 15,5 km-re. Ki korán kel - Későn indultunk útnak, nem számoltunk avval a csúcsforgalommal, ami Busteniben volt, mikor gyalog gyorsabban lehetett haladni, mint autóval.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 16,3 km-re. Vízesések - A túránk második napján ragyogó napsütésben indultunk a Caraiman-kereszthez, a Babele menedékháztól.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 16,5 km-re. Kiruccanás - Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 16,9 km-re. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 17,1 km-re. Számtalan zuhatagot és vízesést képez.
- Caraiman-párkány Bucsecs-hegység 17,1 km-re. A Jepii-völgy felett - Miután kigyönyörködtük magunk a vízesés sorozatban, folytattuk utunkat a Caraiman-kereszt felé.
- Hegyes-szírt 17,3 km-re. Ha nem tudsz sziklát mászni akkor sem kell kétségbe essél, hiszen a hegy felőli oldalán akár fel is sétálhatsz.
- Vaskereszt a Costilán 17,4 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Caraiman-kereszt Bucsecs-hegység 17,4 km-re. Hősök Keresztje - A Caraiman párkányon keresztül értünk el erre a helyre, ahonnan rendkívül szép kilátás nyílik a völgyben sorakozó városokra.
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 17,8 km-re. Ha nem letezne ez a kapu, akkor nem tudnank tovabb haladni ezen az ovon, a kapucska oven.
- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 18,1 km-re.
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 18,6 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 18,7 km-re. Romanul Claia Mare. Egyre nagyobb a bakancslista - Igen, a Nagy Boglyára mindenképpen vissza kell még térni.
- Hétforrás-vízesés Bucsecs-hegység 19 km-re. Víz a sziklából - A rejtek adta magát, de doboz nem volt sehol.
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 19,1 km-re. A pad támlájára fel van írva a nagymama neve, Marie Thereze, és egy dátum, 1888 szeptember 7, valószínűleg ekkor készült a pad.
- Urlatoarea-vízesés Bucsecs-hegység 19,4 km-re.
- Bratei-szoros Bucsecs-hegység 19,5 km-re.
- Juhász asztala Bucsecs-hegység 19,8 km-re.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 20,1 km-re. Mi ezt az ösvényt visszavonulásra használtuk, Szinaja felé, miután bejártuk a Vágy völgyét, és megnéztük annak vízeséseit.
- Vanturis-vízesés Bucsecs-hegység 20,1 km-re. Vadregényes hely - Egy jólsikerűlt kirándulás első napján (bár nem ment simán minden) vitt el Péter erre a csodálatos, de nem könnyen megközelíthető, és megtalálható helyre.
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 20,5 km-re. A Szinaja és Targoviste közötti utat a Podul Izvor, vagyis Forrás-hídnál keresztezi.
- Izvoras-vízesések 21,1 km-re.
- Lerescu-hágó Fogarasi-havasok 21,2 km-re. Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).
- Ferenc József-szikla 21,2 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
- A barcarozsnyói vár 21,2 km-re. Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros. Diakeveimre vissza... - Itt a var arnyekaban gyakorlatosztunk valamikor ugy a 80-as evek elejen.
- Rozsnyói szoros 21,4 km-re. Nehez nap - Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem.
- Barcarozsnyó vára 21,4 km-re. Barangolás a várban - Szeretünk várakban barangolni, zeg-zugokba bebújni.
- Szent Anna-szikla 21,5 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Pogányok templomocskája 21,6 km-re. Másik neve Bálvány-kő, németül Götzentempel.
- Brontosaurus háta-sziklakilátó 21,6 km-re. Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
- Őslénypark Barcarozsnyó 21,8 km-re. Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében. Vissza az időben - Az őslényeket ízléses környezetben találtuk, beindította a fantáziánkat: "Milyen lehetett?" A család apraja-nagyja jól szórakozott.
- Fundáta-völgyi barlang 22,3 km-re. A barlang kiterjedése 200 m, összhossza 958 m. Az egyik tablan 40 a masikon 50 - Valóban a koncertjegy áráról van szó, az egyik táblán, pont a kassza mellett 15 lej a barlanglátogatás, 40 lej a koncert, aztán a barlang bejáratánál levő táblán a koncertet hírdető felirat így szól: belépés 50 lej, ami tartalmazza a látogatás árát is.
- Erdenburg Barcarozsnyó 22,5 km-re. Hatalmas gátonyaival és mély sáncaival, melyekbe a közeli patak vize bevezethető volt, egykor igen erős védhely lehetett.
- Aranygödör-kilátó Keresztény-havas 22,6 km-re. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.
- Peles kastély 22,9 km-re. Az I.
- Lenföldek tisztása Keresztény-havas 23 km-re.
- Lerescu-csúcs Fogarasi-havasok 23,4 km-re.
- Magas-csúcs Keresztény-havas 23,7 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.
- Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas 24,2 km-re.
- Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas 24,4 km-re.
- Kilátócsűr ablakkal Holbák 24,8 km-re. A kilátócsűr Holbák község központjától nyugat-északnyugatra található, a Stimbav-domb gerincén, a Stimbav (Stimbach, Stimbák?) patak völgye felett.
- Lóhavas Keresztény-havas 24,9 km-re. Lóhavas (Spinarea Calului) - Keresztény-havas.
- Három kislány-tisztás Keresztény-havas 25 km-re.

Gredistye forrásai románul - in limba romana: Izvoarele Gradistei


Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Gredistye forrásai adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gredistye forrásai? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.