Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Óhunyadvár - Vajdahunyad - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Óhunyadvár - Vajdahunyad | Hol van ez a hely?

Vajdahunyad déli szélén, a Hunyadiak történelmi nevezetességű családi várának közelében, a Cserna és a Zalasd összefolyása felett emelkedő 319 m magas Szentpéter-hegyen fekszik a korai Árpád-korban épült Óhunyad vára...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Óhunyadvár Vajdahunyad fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Vajdahunyad és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Óhunyadvár! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Vajdahunyad, 1.5 km távolságra található.
Szállás

Szállás Vajdahunyad - Hunyad vármegye


Keress szállást Vajdahunyad közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 28.55 km-re levő látnivalókkal: Ponorici-Cioclovina cu Apa barlang - Kudzsiri-havasok (29 kép).
14714730871100
14714730891101
14714731161962
14714731191963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Óhunyadvár Vajdahunyad közelében?
Aranyvár. (turisztikai hely geoládával) ősök trónja. Arany-hegy lábánál. A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van. Másik láda - A régi ládát nem találtuk, helyén egy másik, 2016-ban rejtett láda van, rengeteg bejegyzéssel.
Kenyér-hegy Hunyad megye. 17.7 km-re. Református templom. Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették. 3 dobozka - Őraljaboldogfalva református templománál 3 dobozt találtam egymás mellett. (látnivaló és geodoboz)
Kendeffy-toronyrom. Hátszegváralján, a vasutállomás melletti dombon áll a Kendeffy-toronyrom. Nincs már Alin - Alin felirat már nincs, csak sok kék paca. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Görögkeleti templom. A Ruszka-havasok Sztrigy hegysorában, a Hátszegi-medence nyugati szélén, a Demsusi-patak mellett fekszik Demsus (Demsdorf) falu. Ortodox - Ez, tényleg egy építészeti kincs.
Nopcsa kastély. Nopcsa kastély - Szacsal, XIX-dik szazad.
Jósika-kastély. Az épületet és a körülötte fekvő parkot szociális otthonként használják.
Branyicska tava. Római híd. A romokat könnyű megtalálni, Hátszeg felől érkezve a helység előtt levő híd előtt le kell hajtani a főútról.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Óhunyadvár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Vajdahunyad térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Vajdahunyad környékére? Tetszett az Óhunyadvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Vajdahunyad vára
  Vajdahunyad vára
  Hunyad vára a Zalasd patak meredek partja fölé emelkedő dombon létesült a XV.
  Arborétum
  Arborétum
  A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.