Csíkmadaras település (Hargita megye) Központ: Csíkmadaras. Közeli települések: Csíkdánfalva (Danesti) 2.5 km-re, Karcfalva (Carta) 4.73 km-re, Csíkrákos (Racu) 4.88 km-re, Göröcsfalva (Garciu) 5.01 km-re, Vacsárcsi (Vacaresti) 5.06 km-re. Csíkmadaras román elnevezése: Madaras. Német neve: Neuhammer in der Tschik.
Szállás

Szállás Csíkmadaras (Madaras) - Hargita


Keress szállást Csíkmadaras közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Csíkmadaras (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Csíkmadaras 0.36 km-re. Az Olt mentén egybeépült hat település. A hat község Csíkszentdomokos, Csíkszenttamás, Csíkjenőfalva, Csíkkarcfalva, Csíkdánfalva és Csíkmadaras.
Csergeványoló 0.78 km-re. Csíkmadaras nyugati kijáratánál, a Nagy Madaras-patakon, ma is működik egy csergeványoló. Igaz, ma már többnyire csak szőnyegeket mosatnak itt.
Dánfalva 1.93 km-re. Csíkdánfalva a Felcsíki-medence középső részén települt, összenőtt a 150 évvel ezelőtt még különálló településként emlegetett Oltfalvával. Csíkdánfalva községközpont, a hozzá tartozó Csíkmadaras népszavazás útján vált külön községgé.
Szent Antal-kápolna 2 km-re. A Fejedelem kertjében, Csíkmadaras nyugati kijáratánál, tőle mintegy 800 méterre, a Hámorfenék területén álló Szent Antal-kápolna 1992-ben épült egy régi kápolna romjaira.
Dugásfürdő 2 2.08 km-re. Dugásfürdő 2 - Csíkdánfalva
Dugásfürdő 2.08 km-re. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté.
Vacsárcsi kőbánya 4.16 km-re. Vacsárcsi közelében, egy olyan kevésbé ismert, felhagyott kőfejtő van, ahol Csíkban egyedülálló, bazaltorgonákat láthatunk. Csak bazaltandezitek, de formára hasonlóak a híres alsórákosi bazaltoszlopokhoz.
Csíkkarcfalva erődtemploma 4.62 km-re. Csíkkarcfalva a Nagyboldogasszony egyházközség központja, amely már az 1330-as években létezett. Ide tartozott Jenőfalván és Karcfalván kívül Dánfalva Oltfalvával, valamint Madaras.
Csíkrákos 4.7 km-re. Csíkrákos határában, az Olt fölé magasodó 787 m magas kiszögellés a Hargitához tartozik. A szemben levő Kőd nyúlványával képezi a Rákosi-szorost, amely határt jelent Középcsík és Felcsík között.
Kőcsonka 4.86 km-re. Orbán Balázs így ír Balaskó váráról, A Székelyföld leírása című művében: Szentmihálytól a Köd szép fenyvesei között vezet az ut Szenttamásra, ennek közelében egy dombocskát Balaskó várának neveznek. Valószinüleg a Jenőfalván lakott ily nevü primor családnak lehetett itten vára, melyet azonban most nyomtalanul eltörölt az idő hatalma.
[ Fel ↑ ]
Asztag-kő Madéfalva - Hargita-hegység
Asztag-kő Madéfalva - Hargita-hegység 9.33 km-re
Asztal-kő Karcfalva - Hargita-hegység
Asztal-kő Karcfalva - Hargita-hegység 9.87 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Cascioarele - Turisztikai látnivalók Brezoaele - Turisztikai látnivalók Balanesti - Turisztikai látnivalók Gheboaia
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.