Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kisekemező temploma - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Kisekemező temploma turisztikai látnivalói

Kisekemező temploma..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Katolikus Templom - Nagyszeben
A templom belseje 2
Sándor János-forrás - Marosvásárhely
A forrás eredeti helye
Bánya-pataki völgyhíd - Görbepataka
Bánya-völgyhíd
Katolikus templom - Csíkszenttamás
Központi oltár
Madárpihenő - Homoródszentpál
Panoráma a madárlesből 1
Remeteiszoros falu
Kapu
Keskeny nyomtávú szerelvény - Aranyos völgye
Az Aranyos az Abrud torkolatánál
Guraró
Víztározó 1
Alagút-bükkfa - Máréfalva
A törzs szemből
Alsórákosi temető
Karbantartási munkálatok

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kisekemező temploma fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kisekemező temploma!

A legközelebbi település Kiskapus, 0,97 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kisekemező temploma közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Erődtemplom Nagyekemező 4 km-re. A falutól nyugatra eső dombon magyar földvár volt. Az első templom vagy elpusztul vagy kicsinynek bizonyul, mert újnak ad helyet.
Erődített templom Asszonyfalva 4,4 km-re. Egy 1414-es évi oklevélből kitűnik, hogy a templom, amelynek ekkor Miklós volt a papja, Mindenszentek tiszteletére volt szentelve. A templom legkésőbb az 1300-as évek elején készült, az átmeneti (román-gótikus) kor idején, egyhajósnak épült.
5,1 km-re. Nagybaromlak 5 km-re fekszik Kiskapustól, 14-dik században épült, faerkélyes, román stílusú toronnyal ellátott erődtemploma van. Értékei a rácsos ajtó, a szines faoltár és a szép csillagboltozat. Bár többször is próbálkoztam (a rejtés napján) és a közeli polgármesteri hivatalban biztosítottak, hogy hamarosan jön valaki, két óra várakozás után is, a templom zárva maradt számomra. Megtaláltam Nagybaromlakon a geoládát az út másik felén (szemben a templommal).
7,1 km-re. A vágy forrása - Medgyes. A hely elég jól megközelíthető gépkocsival is, így a forrás már csak egy rövid sétával elérhető. Megtaláltam a geodobozt. Megtaláltuk, és jót ittunk a forrásból. - Lutheránus templom Balázstelke 11,3 km-re.
11,8 km-re. A herr profesor egy zseni volt. Szebeni születésű, szász származású német fizikus, az űrkutatás egyik úttörője - emlékére felállított rakéta emlékmű - Medgyes észak-keleti bejáratánál.
11,9 km-re. Muzsna szép, titokzatos hangulatú erődtemploma a 15-dik században épült - Értékei a szentélyben levő gótikus faragványok és a festett karzat, a hálóboltozatos mennyezet és a faragott mintázatú belső oszlopok. Be kell vallanom itt egy mulasztást, mert most jutott eszembe, ahogy olvastam a csipi bejegyzéseit, hogy mi is meglátogattuk a muzsnai templomot a nyáron a gyerekekkel. Itt már másodszor keresem hiába a geodobozt. A geodoboz a templomon kivül, de a belső udvarban van elrejtve.
14,5 km-re. A XIII-dik századtól temploma van, amelyet Mária Magdolna tiszteletére szenteltek. Ezt a ládát 2012 január 2. Csak egy kicsit szemetes a környek. Megtaláltuk maradevel közösen. Ez megegyezik azzal a ténnyel, hogy Baráthelyt és a környező falvakat a tatárjárás után telepítették és a telepítés után kétségtelenül hamarosan templomot is építettek.
14,7 km-re. Mai temploma a XV-dik század első negyedéből való késő gótikus alkotás - egyhajós, torony nélküli templomok mintájára épült. Megtaláltam ezt a dobozt is. Szebenből tartottam hazafelé, és csak Baráthelyen vettem észre, hogy nem tértem le idejében Medgyesnél. A templom zárva volt. Darlac templomát megelőzte egy a XIII-XIV-dik század fordulóján épült templom.
16,6 km-re. Temploma a XIV-dik század elején épült, egyhajós torony nélküli gótikus templom. A szélesebb hajóhoz az apszis szentélynégyszöggel kapcsolódik, s a többszög három oldalával záródik.
16,7 km-re. Magyarsáros látnivalója a kizárólag faelemekből összeállított harangláb.
17,9 km-re. Küküllőkőrös temploma a XIV-dik század első feléből származik, a gótikus kor alkotása, háromhajós csarnokrendszerben épült templom. A mellékhajók egyenlő magasságúak a főhajóval, melyet lapos mennyezet fed, bár egykor boltozatos volt. Miután a szomszéd néni befejezte a tisztogatást a kapuja elött, előkerült ez a BabBerci-féle doboz is.
17,9 km-re. Hossza 5-600 m, oldalfalainak magassága 6-25 m. A szakadék bejárása után megtaláltam én is, ugyanazt a fát a bejárattól balra, de doboz nélkül. Talán nem a legjobb módját választottam a szakadék megközelítésének. A sálfalvi szakadék 15 hektáron védett terület, Sálfalva községtől 1 km-re található.
18,1 km-re. A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi, stíluselemei alapján a templom eredetét az előző századra kell tenni. Sajnos nem kaptam meg a geodobozt. A kiírt telefonszámon nem vették fel a kagylót, így hát a mellékutcából, a kerítés végénél beszöktünk. A XIII-dik században is lehetett elődje, mivel a szász telepítés ekkor már megtörtént ezen a tájon.
19 km-re. Késő gótikus építészeti elemei alapján építési idejét a XV-dik század elejére teszik. A túra első állomása a szászbogácsi erődtemplom volt. Szászbogács templomáról nem beszélnek középkori oklevelek. - Református templom Magyarkirályfalva 19,5 km-re.
19,6 km-re. Értékei a karzat festett kazettái, valamint a templom különálló, megdőlt tornya. A templom nagyon tetszett. Megvan a dobozka. Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll.
21,1 km-re. Itt Erdély egyik legnagyobb és legszebb szász templomerődje emelkedik. Kerekparturam elso napjanak vegallomasa Berethalom volt. Mar kesö bejuttni, de kivülröl is szep. Köszönöm. Berethalom Medgyestől keletre, körülbelül 18 km távolságra található régiszász település. - Burgberg Vurpód 21,4 km-re.
23,2 km-re. 1238-ig székelyek lakják, középkori katolikus hívei a reformáció során lutheránusok lesznek, a templommal együtt. Szajnos nem jott ossze, pedig nagyon rahajtottam. Itt bizony rengeteg lehetőség van a doboz helyének. A XVIII-dik században lutheránus anyaegyház, és a század elején is az.
Szelindek vára 23,7 km-re. Ma már csak látványos falmaradványait láthatjuk, egy gótikus templom falrészleteit, és egy óratorony köveit. Miután a támfal építésen sikeresen túljutottunk fejenként 3 lejért bejutottunk a várba. A vár belülröl sokkal érdekesebb. A várba sajnos aznap sehogy sem tudtunk bejutni, de majd legközelebb. A szelindeki vár 1765-ben készült. - Református templom Harangláb 23,7 km-re.
24,3 km-re. A falu életterének módszeres leszűkítésével, a hivatalok, helyi iskola, orvosi ellátás elköltöztetésével a lakosság igen gyors ütemben tűnt el Herepéről. Az egykor népes település Ceausescu hírhedt falurombolási projektjének esett áldozatul.
25,5 km-re. A helybeliek által Hazugságok hídjának nevezett vasúti felüljáró Balázsfalva központi részét köti össze a déli, Hula-negyeddel. Közlekedési csomópont, itt találkozik a város hat fontosabb útja.
Szentháromság görögkatolikus temlom Balázsfalva 25,7 km-re. Balázsfalva az erdélyi görög katolikusok központjának számít - a 19-dik században a románok politikai, vallási és kulturális központja volt.
26,1 km-re. Váldhíd templomát a XVI-dik századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Körbejártam a vártemplomot, nézegettem a bástyákat, a falakat. Sikerült bejutnunk a templomba is. Keleti tornya egyben kaputorony is, bejárata alatt keresztboltozattal - déli tornya az 1916-os évi földrengéskor összeomlott.
Evangélikus templom Kund 26,4 km-re. Kund evangélikus templom szakrális építmény a XIV-XV-dik századból, a tornyát 1804-ben építették. Miután rejtettünk Erzsébetváros tavainál, Kundon folyattuk a kincskeresést az evangélikus templomnál. Amíg az aznapi túratársam, fakir, a rejtekhez sietett, én lemaradtam fotózni. A dobozt nem találtuk, vélhetően a fát már kivágták.
Vurpód 26,5 km-re. Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van. Megtaláltam a dobozkát a háromszögben. Templomkertbe a bejutás kis kerítésmászással. A templom maga régebbi, mint az első okleveles adat: 1230-ban építik román kori stílusban.
26,7 km-re. 2023-ban, a dicsőszentmártoni Lavanda di Maria levendulás június 23 és július 9 között fogadja a látogatókat, hétfő-kedd 16-20, szombat-vasárnap 9-21. Ingyen fotók és ingyenes belépés.
27,7 km-re. A főtéren álló, impozáns méreteivel magasan a város fölé emelkedő örmény katolikus nagytemplom 1766 és 1783 között épült barokk stílusban. Benne copf stílusú talapzaton áll Péter és Pál apostolok szobra 1780-ból, Simon Hoffmayer alkotásai, egyik toronysisakját 1927-ben vihar sodorta le. "Dugó, fadugó bing-beng bent van a lukban. Két nap keresés után, tizenannyi rejtekhely után, végre egy kis sikerélmény. Aznap az Erzsébetváros és Szászbonyha közötti útvonalon terveztünk geodobozokat keresni, az örmény katolikus templom volt az első felkeresett rejtekhely.
Radák-Pekry kastély Magyarózd 27,8 km-re. A Marosludastól 15 km-re, délre, Magyarózdon áll az a szabályos, négy darab, kerek alaprajzú sarokbástyás későreneszánsz kastély, amelyet régi építőiről Radák-Pekry kastélynak is hívnak. - Református templom Magyarózd 27,8 km-re.
28,9 km-re. Közös megegyezés alapján fakir rejtett az Erzsébetváros közelében található tavaknál. Tele-tele volt az út leparkolt gépkocsikkal. Az erzsébetvárosi örmény katolikus templomtól Kund felé tartva, nem hagyhattuk ki az Erzsébetváros közelében levő tavakat sem.
Református templom Gogánváralja 29,4 km-re. Sikerült bejutni a templomba, ez külön öröm mindig számunkra.
29,6 km-re. Gógánváraljától északra eső hegy tetejét a középkorban Gógán vára koronázta, valamikor a 16-dik században pusztult el végleg, romjait a község lakosai teljesen elhordták. Gógánváralja egyik látnivalója a református templom és harangláb. Gogánváraljára érkezve előbb a haranglábot akartuk megnézni, és rejteni ott. Sajnos dél felől indultunk a dombnak felfelé, jobb lett volna az északi úton elindulni. A vár helyén mára csak a vár árkai és sánca, valamint a bozótos plató közepén tátongó üreg figyelhető meg.
30,8 km-re. A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században. Először Henrik nevű plébánosa kapcsán említik 1289-ben, majd 1317-1320 között a pápai tizedjegyzék részére készült számadásban is szerepel. Aki arrafelé jár ne hagyja ki, csodálatos templom a védművekkel együtt.
Katolikus templom Almakerék 31 km-re. Almakerék középkori katolikus lakói a reformáció idején lutheránusok lesznek, a templommal együtt, 1424-ben a pápa az Apafi Miklós által alapított várkápolna részére búcsút engedélyez. Ez lehetett az a kápolna, amelyet később a kevés számban megmaradt katolikusok használtak - a XVIII-dik század elejétől segesvári ferencesek gondozzák.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kisekemező temploma adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Nagyon szép a templom, és délkeletről a templomhoz felvezető vékony kis ösvény is. Kerestem a dobozt a leírás alapján, de nem kaptam, megpróbáltam a bal oldalt, de ott sem, utána hátul és cserepek alatt is, itt sem volt.
 • A Terebicsi "katasztrófa" után (három ládából semmi), itt is majdnem láda nélkül maradtunk. Kerestük a cserefát, aztán a gyertyánt, már majdnem majomkenyérfát kerestünk, amig rájöttünk, hogy a fát elvitték :-(.
 • Arrafele jártomban megkerestem.
 • Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül. Azért egy eléggé jól kijárt ösvény vezet oda.
 • A vár ismét látogatható, aszfaltos út vezet fel a bejáratig. 10 RON belépődíjért a várat őrzök beengednek.
 • Esti sétára indultunk a környékre. Ez volt az első állomásunk.
 • A gerincen közelítettem meg a helyet ay antenna felöl. A jó látásviszonyoknak köszönhetően, na meg a kellemes tavasznak szép élményben volt részem.
 • Nagyon tetszett ez a rejtés. Maga a rejtés is, de a segítő információ is.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kisekemező temploma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.