Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gyertyámos tava - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Gyertyámos tava turisztikai látnivalói

Gyertyámos tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyertyámos tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22811 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyertyámos tava!

A legközelebbi település Gyertyámos, 1,51 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gyertyámos tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
48-as Honvéd sírhely - Gyergyámos - 2 km-re. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.
Vukovics Sebő sírhelye Berekszó - 8,1 km-re. Itt áll a román ortodox templom és annak kertjében, közel a hátsó kerítéshez húzódik meg a település legjelentősebb polgárának, Vukovics Sebőnek a síremléke. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a falu területén 90 fokos kanyart ír le.
Kálváriadomb Billéd - 10,8 km-re. Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára. A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb.
Csatád - 13,6 km-re. Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt. Csatád a román-szerb határ közelében fekszik.
Újbesenyő tava - 14,2 km-re. Zöld Paradicsom-tó - 14,7 km-re. Temesvári csata emlékmű Újbesenyő - 16,1 km-re. A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya - 16,2 km-re. Halastavak Zsombolya - 16,5 km-re. Maderspach Ferenc sírhelye Zsombolya - 17 km-re. Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.
Útépítők emlékműve Szakálháza - 17,9 km-re. Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között), hogy az alföldi közlekedés átkait, a marasztaló téli sarat és a nyári fullasztó porfelhőt megszüntessék.
Középkori földvár Temeskenéz - 18,8 km-re. A valószínűleg 13-14-dik századi földvár 2,25 km-re nyugat-délnyugatra található a temeskenézi ortodox templomtól, illetve 600 m távolságra északnyugatra a patak földrajzi jobb partjától. A patak neve románul Apa Mare (Nagy Víz), a régi osztrák térképen Schwarzes Wasser (Fekete Víz) néven jelenik meg.
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu - 21,1 km-re. évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen. Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49.
Falfestmény Temesvár - 21,6 km-re. Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán. A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
Temeskenézi mocsarak - 22,5 km-re. A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.
Mária-emlékmű Temesvár - 23,4 km-re. Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár - 23,5 km-re. Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár - 23,5 km-re. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került.
Lipthay-kastély Lórántfalva - 23,7 km-re. A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól. A kastély főbejárata az országúttal párhuzamos utcára nyílik.
Prochaska család síremléke Temesvár - 23,7 km-re. Prochaska család síremléke - Temesvár.
Bolyai János emléktábla Temesvár - 23,9 km-re. Bolyai János  utca, Temesvár. Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993.
Római-katolikus székesegyház Temesvár - 24,1 km-re. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában.
Nyolc boldogság Temesvár - 24,1 km-re. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár. Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon.
Mária Terézia-bástya Temesvár - 24,3 km-re. Tesöld tava - 24,3 km-re. Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes - 25,4 km-re. Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
Milleniumi templom Temesvár - 25,5 km-re. A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Turbinák Temesvár - 26,7 km-re. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni.
Honvéd-emlékmű Temesvár - 26,8 km-re. Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Állatkert Temesvár - 27 km-re. Kolostor és imaház Csebze - 27,1 km-re. Az északi szélén található a Csebze apáca-kolostor, a közeli temetőben pedig különleges imaház van. Csebze falu Csák községhez tartozik, és körülbelül 30 km-re délnyugatra található Temesvártól, 34 km-re kocsiúton.
Mezőzsadány tava - 27,6 km-re. Győröd tava - 28,9 km-re. Földvár Mezőzsadány - 29,9 km-re. Majláthfalva tava - 30,6 km-re. Téglahíd Fény - 32,1 km-re. Római katolikus templom Vinga - 33,1 km-re. Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt. Vinga, az arad-temesvári vasútvonal mentén fekvő nagyközség.
Hidasligeti tó - 36,6 km-re. Halásztó Iklód - 38,9 km-re. Nákó-kastély Nagyszentmiklós - 39,4 km-re. A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.
Krátertó Temesszécsény - 39,4 km-re. Nagyporond megfigyelő - 39,5 km-re. Fortyogó Temesszécsény - 39,7 km-re. Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós - 40,1 km-re. A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta. Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát.
Fortyogó sárvulkánok - 40,3 km-re. Libus András madárles - 40,4 km-re. Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület - 40,5 km-re. Aradtól 35 kilométerre, a folyó bal partján, mélyen a Maros Ártéri Természetvédelmi Terület szívében helyezkedik el. Aradról a Perjámos felé vezető 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík, a letérőtől számítva 4 kilométer a kolostorig.
Borvizes kút és fortyogó - 41,2 km-re. Liebling-gyűjtőtó - 42,2 km-re. Gyertyánffy-kúria Gyér - 42,2 km-re. Gyertyánffy-kúria - Gyér.
Gabonaraktár Gyér - 42,2 km-re. Gabonaraktár - Gyér.
Temesjenő tava - 43,3 km-re. Vidéki levendula Temesfüves - 43,6 km-re. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.

Gyertyámos tava románul - in limba romana: Balta Rosie Carpinis


Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Gyertyámos tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gyertyámos tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.