Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Hidasligeti tó - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Hidasligeti tó turisztikai látnivalói

Hidasligeti tó..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hidasligeti tó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hidasligeti tó!

A legközelebbi település Temesmurány, 2,96 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hidasligeti tó közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Fortyogó Temesszécsény
Borvizes kút és fortyogó
Fortyogó sárvulkánok
Vidéki levendula Temesfüves Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Földvár Mezőzsadány
Mezőzsadány tava
Máslak vára A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
Római katolikus templom Vinga Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
Temesjenő tava
Saroltavár Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes
Állatkert Temesvár
Honvéd-emlékmű Temesvár A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Győröd tava
Turbinák Temesvár Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
Prochaska család síremléke Temesvár
Milleniumi templom Temesvár A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Római-katolikus székesegyház Temesvár A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
Mária Terézia-bástya Temesvár
Nyolc boldogság Temesvár Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
Bolyai János emléktábla Temesvár Bolyai János  utca, Temesvár.
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár
Temeskenézi mocsarak
Mária-emlékmű Temesvár
Újbesenyő tava
Majláthfalva tava
Kék-tó
Sustra tava
Útépítők emlékműve Szakálháza Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között), hogy az alföldi közlekedés átkait, a marasztaló téli sarat és a nyári fullasztó porfelhőt megszüntessék.
Falfestmény Temesvár A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
Újarad tava
Középkori földvár Temeskenéz A patak neve románul Apa Mare (Nagy Víz), a régi osztrák térképen Schwarzes Wasser (Fekete Víz) néven jelenik meg.
Ópálos Temeshidegkúti halásztó
Erzsébet híd Arad Most a Traian nevét viseli.
Csála erdő legvastagabb fája Arad
Rózsafüzér rózsakert Mondorlak
Aradi vértanúk vesztőhelye
Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd A vonal hossza 55 km.
Zöld Paradicsom-tó
Aradi vár Korunkra legjobban az újkori erőd maradt fenn, melynek meglátogatásakor fejet hajthatunk az 1848/49-es szabadságharc után itt kivégzett tábornokaink előtt is.
Csíky Gergely mellszobrának helye Arad
Tó menedékház Arad
Csála egykori vára Arad
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
Aradi víztorony 25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára.
Szentháromság szobor Arad Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján.
Szabadság-szobor Arad A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját.
Cypress arborétum
Tesöld tava
Endrődi Salacz Gyula szobor Arad
Evangélikus lutheránus templom Arad A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Hidasligeti tó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hidasligeti tó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3759 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.