Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Krátertó - Temesszécsény

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Krátertó - Temesszécsény felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

A templom belseje Closdorf Miklóstelke szász evengélikus erődtemplom
A templom belseje
Muflon Szacsva vára
Muflon
Leninsapka Kőrispatak szalmakalap múzeum
Leninsapka
2522 Erdőfalva szoros barlangvár
2522

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Krátertó Temesszécsény fotóalbumba!

Krátertó - Temesszécsény.. Fedezzétek fel Temesszécsény és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Krátertó!

A legközelebbi település Temesszécsény, 3,61 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Falfestmény TemesvárFalfestmény Temesvár 27,6 km-re.
A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából. Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán.
Laszói sánc 87,4 km-re. Sinka István-emlékház Nagyszalonta 95,9 km-re. Miskolczy kastély Erdőgyarak 86,4 km-re.
Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza 54,9 km-re.
Az 1810 körül klasszicista stílusban épült, műemlék Vásárhely-Bréda-kastély Lőkösháza mellett, a Bréda-majorban található - bár jelenleg magántulajdonban van, a hét minden napján látogatható.
Újbesenyő tava 25,3 km-re. Fortyogó sárvulkánok 1,3 km-re.
Téry Ödön szobor Óbéb 84 km-re.
Jeles turistaelődünk tevékenysége nagyrészt a Tátra hegységre terjedt ki, melynek kiváló ismerője volt. Téry Ödön egy kis alföldi faluban, Óbében született, 1856 július 4-én.
Vidéki levendula Temesfüves 4,7 km-re.
A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Szerelem-alagút ObrézsaSzerelem-alagút Obrézsa 89,5 km-re.
Több helyen is meg lehet közelíteni, Obrézsa egyik mellékutcája is keresztezi a sínpárt. Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár. A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében.
Bakóvár tava 35,4 km-re. Gyertyánffy-kúria Gyér 68 km-re.
Őslénytani lelőhely Radmanóc 40 km-re.
Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye - Radmanóc, románul Radmanesti.
Arany János-emlékház Nagyszalonta 95,8 km-re. Tesöld tava 30,2 km-re. Vashíd Lugos 52,3 km-re.
Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 59,2 km-re.
A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta. Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát.
Zsuppányi halomsírok 52,9 km-re.
A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Zsuppány településtől északnyugatra két halomsírt találunk. A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján.
Geist Gáspár-kastély Orosháza 94,6 km-re.
Tornyos, földszintes, elővárosi eklektikát mutató épület, kazettás famennyezetű nagyteremmel, a főpárkány alatt vadásztémájú sgraffito díszítéssel. Az ifjú Geist Gáspár terveztette, valószínűleg Ybl Miklós által tervezett vadászkastély Orosházától északkeletre, a hozzá tartozó Kiscsákón található.
Transzlunkány kanyargós hegyi út Bégalankás 78,5 km-re.
A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre.
KovásziKovászi 33,6 km-re.
A rom magánterületen van a temető közelében. Kovászi talán legértékesebb látnivalója a középkori templom romja, a viszonylag jó állapotban megmaradt templomtoronnyal.
Czárán Gyula emlékmű Menyháza 88,9 km-re.
Milleniumi templom Temesvár 24,4 km-re.
A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc 27,4 km-re.
A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re. A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra.
Batthyány-Geist-kastély Kondoros 95 km-re.
A Batthyány László által 1844-ben rendelt, Ybl Miklós és Pollack Ágoston tervei alapján 1850 körül épült kétszintes Batthyány-Geist-kastély a Kondorostól délre levő Geisztcsákón található. Itt alakult meg az ország első vadásztársasága, a Geist család előbb béreli a kastélyt, majd megveszi a területet, a második világháború után a kastély üresen marad, 1993-tól a kondorosi önkormányzat a tulajdonos.
Kulin György-emlékház Nagyszalonta 96 km-re.
Csatád 44,4 km-re.
Csatád a román-szerb határ közelében fekszik. Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt.
Bocskai István szobor Nagyszalonta 96,2 km-re.
Vadászkastély Soborsin 66,6 km-re.
Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve - a 18-dik század végén épült és a 19-dik század első felében klasszicista stílusban újították fel.
Őslénytani lelőhely Marosmonyoró 54,4 km-re.
Kalodva váraKalodva vára 27,5 km-re.
A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község. A határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.
Földvár Mezőzsadány 9,8 km-re. Nagy-Arad-csúcs Béli-hegység 88,3 km-re. Őslénytani lelőhely Szabálcs 44,2 km-re.
Bazilika Máriaradna 29,3 km-re.
Máriaradna, híres búcsújáróhely, látnivalója a 18-dik század második felében épült kéttornyú, barokk temploma. Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen.
Majláthfalva tava 22,6 km-re. Minibusz-szálló Ruszka-havas 81 km-re.
Útépítők emlékműve Szakálháza 27,5 km-re.
Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között).
Katolikus templom Nagyszalonta 96,2 km-re. Temesjenő tava 15,2 km-re.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Krátertó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Temesszécsény térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Mindenféle kutyákok - Megtaláltuk. Buldog, meg kuvasz, meg mindenféle kutyákok őrizték, de odébbálltak.
 • A bejelentés - Köszönöm, hogy bejelentetted itt is a megtalálást. Annak idején a com-ra több rejtekhelyet jelentettem be egyszerre.
 • Hihetetlen ez a meglepetés - Egyedi, gyönyörű a templom, lehet ámuldozni, találgatni mi mióta, miért van itt. Reméljük még sokáig megmarad.
 • Borús nap - Megtaláltuk. Egy halászlevet akartunk ebédelni az Aranyhal csárdában, de sajnos nem volt.
 • Ünnepélyesen elhatározás - Akkor ezennel ünnepélyesen elhatározom, hogy mindig lesz nálam pótdoboz, pótnotesz, pótírószer.Hmm, gyógyszertárakban próbálkoztál már?
 • Belépődíjat kell fizetni - Miután a támfal építésen sikeresen túljutottunk fejenként 3 lejért bejutottunk a várba. Benn rendezett állapotok és csodálatos látvány várt.
 • Jó a rejtés - GPS nélkül nem találtuk volna meg.
 • A lourdesi szűz - Azért az utóbbi időben szerencsére leaszfaltoztak egy-két utcát, itt a Gyimesekben, mert hajdanában, ilyenkor nagyon meg volt olvadva. Ügyes a szoborkompozició.
 • Baráti séta 1. - Régi barát terepjáróját kipróbálva mentünk fel a várhoz (a kocsival csak a lábához.).
 • Biztos - Teljesen biztos :) A dobozka jó állapotban, és a helyén van. Az biztos hogy forgalmas a hely, a rejtek viszont nem rossz véleményem szerint.
 • Havazásban reménykedve - Mára sepsiszentkirályi sétát terveztünk. Mire a faluba értünk pilinkélni kezdett a hó.
 • Ez is egy hid a Gyimesekből - A fényképek csak most kerültek elő a sufniból. Ezért csak most jelentjük be a ládát.
 • Kristóf elköltözött? - Másodszor sincs sehol senki.
 • Kirándulás a funtineli mezőre - Gyönyörüszép időben értünk mintegy 120-an a funtineli mezőre. A gyerekekkel elindultunk megkeresni a ládát, és egy kis kóválygás után meg is találtuk.
 • Szép rejtés, pontos a leírás - A füzetben sokkal több a beírás, az utolsó kb 2 hetes. Tehenek nem voltak, de hatalmas medvenyomok igen, úgyhogy húztunk :-).
 • Második alkalommal itt - A helyet már ismertem, 2010 novemberében már jártam itt. Akkor csak fényképeket készítettem, de nem volt lehetőségem rejteni is.
 • Szép vár - Könnyen ment. Nem sokan sétálnak arra.
 • Jobb félni, mint megijedni - Így van, "jobb félni mint megijedni". Jó szorakozást, remélem megtalálod a ládát, mert negyon érdekel, hogy végül mi van vele.

Sikerült eljutni Temesszécsény környékére? Tetszett a Krátertó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.