Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Levendulamezők - Marzsina - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Levendulamezők - Marzsina turisztikai látnivalói

Levendulamezők - Marzsina..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Levendulamezők Marzsina fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Marzsina és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Levendulamezők!

A legközelebbi település Zorány, 0,87 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Levendulamezők Marzsina közelében?
- Malom Forrásfalva 10,6 km-re. Forrásfalva közelében, a nadrági vasipari társaságnak vasércbányái voltak.
- Kék-barlang Kőfalu 10,8 km-re.
- Szfinx Felsőgörbed 11,3 km-re.
- Kohó-kövek Kőfalu 11,3 km-re. A hely neve a régi osztrák térképen Eisen-Stollen, ami a német Bergwerkstollen-ből fordítva, magyarul vasbánya-bejáratot jelent.
- Hinta Felsőgörbed 11,5 km-re.
- Flórián-szikla Tamásd 12 km-re. A Flórián-szikla egy érdekes, csúcsos formájú sziklaképződmény, az Üveggyári telep (Tamásdi üveggyár, Colonia Fabricii) szélén.
- Mocsonyi-Teleki-kastély Kápolnás 12,8 km-re.
- Kaprióra 12,9 km-re. A Sinesie a Kápolnásra (Capalnas) vezető földúton körülbelül 300 méterre van, míg a Dutu a Pozsgára (Pojoga) vezető út közelében.
- Galadna 13,9 km-re.
- Pozsgai erdő 14,7 km-re. A Pozsgai erdő természetvédelmi terület 20 hektáron.
- Szurdok-tó Ferde 15,6 km-re.
- Laszói sánc 15,8 km-re.
- Vadászkastély Soborsin 16,8 km-re. Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve - a 18-dik század végén épült és a 19-dik század első felében klasszicista stílusban újították fel.
- Transzlunkány kanyargós hegyi út Bégalankás 16,9 km-re. A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre.
- Királyi kastély Soborsin 17 km-re. Soborsin látnivalója a gyönyörű díszparkkal körülvett, 17-dik században épült klasszicista épület, a királyi kastély.
- Bégamonostor 17,2 km-re. A település első írásos említése: Monostor (1427). (látnivaló és geodoboz)
- Dákfej-szikla Bégalankás 21,1 km-re.
- Zsuppányi halomsírok 22,5 km-re. A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján.
- Minibusz-szálló Ruszka-havas 22,7 km-re.
- Bégaszuszányi halomsírok 23,7 km-re. Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
- Ortodox templom Guraszáda 25,1 km-re. Az Ákos nemzetségbeli Illyei család 1292-ben kapott engedélyt rá, hogy területére románokat telepítsen. (turisztikai hely geoládával)
- Bethlen Gábor-múzeum és várkastély Marosillye 29,2 km-re. Marosillye egykori várkastélyából napjainkra már csak egy 15 x 15 m bástya maradt fenn.
- Vörös Bástya Marosillye 29,2 km-re.
- Református templom Marosillye 29,5 km-re.
- Rablóvár Zsidóvár 29,6 km-re.
- Őslénytani lelőhely Szabálcs 32 km-re.
- Őslénytani lelőhely Radmanóc 33,3 km-re. Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye - Radmanóc, románul Radmanesti.
- Őslénytani lelőhely Marosmonyoró 34 km-re.
- Vashíd Lugos 36 km-re.
- Sirály-tó Lugos 36,3 km-re.
- Jósika-kastély Branyicska 37,8 km-re. Branyicska várkastélya, a Jósika-kastély, Branyicska község nyugati szélén, a Marostól északra található dombon áll.
- Branyicska tava 38,2 km-re.
- Kovakő oldala Alváca 42,4 km-re. Baszarabásza község Alváca falujának határában, a Kovakő oldala, románul Coasta Cremenii, faopál lelőhely.
- Szerelem-alagút Obrézsa 42,6 km-re. A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében. Sínek - Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár. (látnivaló és geodoboz)
- Cocomisli 43,5 km-re.
- Tibiscum római municípium 45,1 km-re. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. Római - Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Vasúti híd Brád 46,2 km-re. Déva felől közelítve, mielőtt Brádra érkeznénk, áthaladunk egy impozáns vasúti viadukt alatt, amely ma már nyugdíjba vonult. Sínek nélküli vasút - A vasútvonalat megyisztították a sínektől, pedig akár turistavonatot is lehetett volna járatni rajta, mert nagyon szép a táj, és a hidakon és erdőkön végigzötyögni nyitott vasúti kocsin, egy jó kis kaland lenne.
- Lunkoj-to 46,4 km-re.
- Dévai várrom 47,1 km-re. E legbelső falgyűrű mentén sorakoznak az egyes épületszárnyak - A külső falgyűrű a 17-dik században épült, majd a 18-dik században egy újabb külső erődítményt építenek hozzá. Déva - Ha valaki meg akarja találni a dobozt, az ne a lifttel menjen fel a várba.
- Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc 47,2 km-re. A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re.
- Ferences kolostor és templom Körösbánya 47,6 km-re. Valóban, a XIV-dik században bányásztelepítésre kerül sor Körösbányán is. Ne keresd a tornyot - A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar.
- Traianus forrása Körösbánya 47,6 km-re. Traianus forrása - Körösbánya.
- A dévai gyerekek Szent Ferenc Alapítvány Déva 48 km-re. A dévai ferences kolostor, és Csaba testvér gyerekei. Árvák - Sikerült megtalálnom a dobozt.
- Tölgyfa Cebe 48,2 km-re. Tölgyfa - Cebe.
- Óhunyadvár Vajdahunyad 48,3 km-re. Vajdahunyad déli szélén, a Hunyadiak történelmi nevezetességű családi várának közelében, a Cserna és a Zalasd összefolyása felett emelkedő 319 m magas Szentpéter-hegyen fekszik a korai Árpád-korban épült Óhunyad vára.
- Vajdahunyad vára 48,4 km-re. Építtetője a Zsigmond királytól adományba kapott uradalomról magát Hunyadinak nevező előkelő nemesi család feltörekvő tagja, János ur volt. Teremőrök - Amikor elhelyeztem a dobozt, kb egy órát töltöttünk a várban, és többször is átmentünk azon a helyen ahol a doboz van.
- Vasútállomás Brád 48,5 km-re. Az akkor Arad Csanádi Egyesült Vasút cégnévvel eredményesen működő és továbbépülő vasút építészeti tevékenységének tetőpontja a millennium évében a vonal végpontján, a bányászatáról neves Brád állomáson épített, festői kompozíciójú felvételi épület.
- Aranymúzeum Brád 48,6 km-re. Brád aranybányászatáról nevezetes, az Aranynégyszög (Brád, Nagyág, Offenbánya, Zalatna) egyik sarka.
- Római lépcsők Ruda 49,8 km-re. A tárna egy enyhén lejtő, 180 m hosszú járat, melyet kétezer évvel ezelőtt a rómaiak ástak, és a híres római lépcsőkkel végződik.
- Határvédő sáncok Zajkány 50 km-re. A délről a Szárkő-hegység, északról a Ruszka-havasok általhatárolt, 699 m magasságban fekvő szoros az őskortól kezdve fontos átkelőhely volt a Temesköz és a Hátszegi-medence között.
- Lippafüred 50,2 km-re.
- Chizid-erdő Vajdahunyad 50,6 km-re.
- Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes 50,7 km-re. 1943-ban eltávolították, azóta a talapzaton Dragalina tábornok szobra áll. Ferenc Jóska - Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
- Katolikus templom Csernakeresztúr 50,8 km-re.
- Solymosvári tavak 50,9 km-re.
- Görögkeleti templom Demsus 51,2 km-re. A Ruszka-havasok Sztrigy hegysorában, a Hátszegi-medence nyugati szélén, a Demsusi-patak mellett fekszik Demsus (Demsdorf) falu. Ortodox - Ez, tényleg egy építészeti kincs.
- Solymosvár 51,2 km-re. Solymosvár Máriaradna közelében található, a tatárjárás után építették, de a 17-dik század vége óta romokban áll. Vár a Maros fölött - A nagy kánikula ellenére is kikapaszkodtunk a várhoz, a kökénybokrok között.
- Bethlen Jozefa kriptája Nagyhalmágy 51,4 km-re. Bethlen Jozefa (1769–1841) kriptája a Sortok-hegyen található, Nagyhalmágy falutól északra, a Halmágycsúcs település felé vezető út közelében.
- Nagytopolyi gyűjtőtó 51,6 km-re.
- Szervesd tava 51,7 km-re. V@lybra_1 - Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
- Szervesdi nárciszrét 52,7 km-re.
- Sebestorony 52,7 km-re. A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. V@lybra_2 - A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
- Hunyadi-emlékmű Zajkány 53,2 km-re. A volt emlékmű felirata: Hunyadi János tizenötezer vitézével, az 1442-iki szeptember 6-án e szorosban verte szét Sehabeddin beglerbégnek Erdélybe nyomuló nyolcvanezer főnyi hadseregét.
- Zajkány 53,3 km-re. Zajkány falu közelében, egy domboldalon volt Hunyadi János-emlékművének maradványa.
- Bazilika Máriaradna 53,4 km-re. Máriaradna, híres búcsújáróhely, látnivalója a 18-dik század második felében épült kéttornyú, barokk temploma. Már az új helyen - Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen.
- Római márványbánya Bukova 53,7 km-re. Az itt kitermelt kristályos mészkő fehér, enyhén kékes színű, egy kevés grafittartalom miatt néhol fekete foltokkal.
- Mocsár Nagypestény 54 km-re.
- Feltót vára 54,8 km-re. A Pankotáról Körösbökénybe vezető alsóbbrendű, de jól autózható úton, körülbelül a két település között félúton lehet letérni Feltót felé.
- Brazovay-kastély Nagypestény 54,8 km-re. A Brazovay-kastély két saroktornyos kúria, nagyon leromlott állapotban.
- Sustra tava 55,1 km-re.
- Kalodva vára 55,9 km-re. A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község, melynek határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.
- Arborétum Piski 56,1 km-re. A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam. Fák - Itt GPS nélkül elég bajos a megtalálás.
- Őslénytani lelőhely Apádia 56,4 km-re.
- Régi templom Zeykfalva 56,9 km-re. Zeykfalva látnivalója a 13-dik században épült román és gótikus stílusú temploma, melyet szép és értékes freskók borítanak.
- Kis-havas Szárkő 57,6 km-re. A térképen egy eldőlt, egyenlő szárú háromszögre hasonlít, melyet nyugaton a Temes völgye választ el a Szemeniktől, északon a Bisztra a Ruszka-havastól, délen a Hideg patak a Godjántól és a Csernai-havasoktól, keleten a Sesz és a Nagy patakok a Retyezáttól. V@lybra_3 - A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
- Buziásfürdő 57,8 km-re. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
- Aranyvár Piski 58 km-re. A falu délkeleti végében, az Arany-hegy lábánál, közvetlenül a Maros ártere fölött középkori vár is állott egykor.
- Katolikus templom Hátszeg 58,3 km-re.
- Arany-hegy lábánál Piski 58,3 km-re. A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van. Másik láda - A régi ládát nem találtuk, helyén egy másik, 2016-ban rejtett láda van, rengeteg bejegyzéssel.
- Kenyér-hegy 58,6 km-re.
- Fekete nyár Ópálos 58,7 km-re. A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
- Bem-emlékoszlop helye 58,9 km-re. A domborműves emlékoszlop azt a helyet jelölte meg, ahol Bem altábornagy 1849. Szent István - Magát a templomot megtaláltam.
- Ópálos 59,9 km-re. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
- Nopcsa kastély Szacsal 60,2 km-re. Nopcsa kastély - Szacsal, XIX-dik szazad.
- Ópálos Temeshidegkúti halásztó 60,4 km-re. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
- Ménes 60,5 km-re. Walking down the main street, when the evening sun covers the yellow houses with gold varnish, when the last birds sing their song and dogs bark friendly from behind the closed gates, when a late cowherd passes through the streets with his herd. A geodoboz könnyen megtalálható - A földön hever, kevés földdel betakarva.
- Saroltavár 60,7 km-re. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
- Bakóvár tava 61 km-re.
- ősök trónja Hátszeg 61,2 km-re.
- Református templom Őraljaboldogfalva 61,2 km-re. Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették, tornyát román stílusu ikerablak díszíti, bizánci jellegű freskóit a 14-dik század elején készítették. 3 dobozka - Őraljaboldogfalva református templománál 3 dobozt találtam egymás mellett.
- Tornya Kovászi 61,5 km-re. A falu központjától délkeleti irányban, légvonalban 3 kilométerre emelkedik a Tornya nevű, 464 m magas hegy, melynek csúcsán középkori vár maradványai találhatók.
- Egregy vára Csóka-hegy Almásegres 61,9 km-re. Almásegres településtől északnyugatra, a falu felett emelkedő Csóka-hegyen, románul Cioaca, egy sáncokkal körített vár, Egregy várának nyomai találhatók.
- Kendeffy-toronyrom Hátszegváralja 62,1 km-re. Az őrtorony kerülete 50 m, kőből és római kori téglából épült. Nincs már Alin - Alin felirat már nincs, csak sok kék paca.
- Pád-i eltűnt magyarok 62,4 km-re.
- Kolc-vár 62,8 km-re. A Retyezát bejáratát védelmező vár romja Szuszény falu határában, a Malomviz patakának jobb oldalán levő sziklacsúcson emelkedik a magasba. Varkastely a Karpatokban - Az egyik legendas varromom az almaimban.

Levendulamezők Marzsina románul - in limba romana: Lavanda de Margina


Természeti értékek - Temes megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Levendulamezők adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Marzsina térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Marzsina környékére? Tetszett a Levendulamezők? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.