Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Nagyekemezo var
Ivanfalva tava
A vagy forrasa
Kisekemezo templom

Hozzászólások


Erődtemplom - Nagyekemező

Erődtemplom - Nagyekemező


1331-ben említik először oklevélben Ekeemezö Maior néven. 1372-ben Ekemezew, 1426-ban Nagyekemezev a neve. A falutól nyugatra eső dombon magyar földvár volt.

1331-ben plébániatemploma van, papja, Imre megbízottként szerepel a pápai tized összegyűjtésére a Hunyad megyei plébániákon. Ugyanez az Imre plébános 1334-ben a pápai tizedjegyzék szerint fél fertó ezüstöt fizet. Egy 1359-ből származó oklevél szerint a szebeni prépostság birtoka, 1372-ben villa prepositalis, 1414-ben villa Praepositi néven...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Erődtemplom - Nagyekemező rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc