Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Vurpód

Vurpód


Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van. A templom maga régebbi, mint az első okleveles adat: 1230-ban építik román kori stílusban. Főhajója majdnem négyzet alakú, rövid. Torony nélküli. Oldalhajói, kis román kori szentélyvégződéssel, változatlanul megmaradtak. Az északi oldalhajó az 1500 körüli átépítés nyomán a sekrestyéhez csatlakozik. Ugyanekkor építik a főhajóhoz a nyolcszög felével záródó szentélyt.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Vurpód 1
Vurpód 1
Vurpód 2
Vurpód 2
A kapu
A kapu
Óratorony
Óratorony
A templom bejárata
A templom bejárata
A templom ajtaja
A templom ajtaja
Részlet
Részlet
Oldalfeljárat a toronyba
Oldalfeljárat a toronyba
Óratorony
Óratorony
Templombelső
Templombelső
Templom
Templom

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Vurpód rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Vurpod
 • Rothberg Veresmart vara
 • Veresmart templom
 • Szaszujfalu
 • Holcmany

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nincs már dobozka

  Templomkertbe a bejutás kis kerítésmászással...
 • Vurpód

  ...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc