Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Pisztrángos borvízforrás - Uzonkafürdő

Pisztrángos borvízforrás - Uzonkafürdő


Uzonkafürdőből vezet az út a Pisztrangos-patak völgye fele, ahol régen Uzonkafürdő elődje, az egykoron híres Pisztrangosfürdő volt, de ez a XVIII. században megsemmisült, és ma már a nyomai sem látszanak. Megvan azonban a Pisztrangosi-borvízforrás, melynek kálciumban gazdag vizéből hatalmas mésztufa kúp rakódott le az idők folyamán.

Nagyobb is lehetne, természetes gátként zárta volna el a patak vizét, ha időről időre tönkre nem tennék. Talán ezért is védettséget érdemelne ez a ritkaságszámba menő geológiai képződmény.

Uzonkafürdő, a Nagy Murgó-hegy lábánál, Sepsiszentgyörgytől 26 km-re északra a Déli-Hargitában az Uzonka-patak völgyében,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Pisztrángos borvízforrás Uzonkafürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
A bukkfa szive
Uzonka forras
Bukkfa a Nagy Murgo alatt
Tolgyfa a Nagy Murgo alatt

Hozzászólások
Pixel
Villámcsapás...
Egy erdekes jelenseg...
Könnyen rábukkantam...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc